fbpx

FRISS HÍREK

Kiskőrösön beszélt Brüsszel ellen Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője

- Advertisement -

Brüsszel elhibázott szankciókat vet be Oroszországgal szemben és mindezt az emberek megkérdezése nélkül. De a magyar kormány – elsőként – kikéri a társadalom véleményét. Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője mondta mindezt hétfőn Kiskőrösön, ahol a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésű országjáró sorozat fórumán járt. Egy dolgot azonban nem mondott: az említett szankciókat Orbán Viktor is megszavazta.

Látogatásának az volt a célja, hogy véleményt mondjon azokról az elsősorban brüsszeli energetikai szankciókról, amelyek „tragikusan nehéz helyzetbe hozták az európai gazdaságot” – mondta Hidvéghi.

„Ezek a döntések az európai embereknek, így a magyaroknak olyan terhet jelentenek, melyeket nem szabad szó nélkül hagyni” – fogalmazott. Arra emlékeztetett: a szankciókat az emberek megkérdezése nélkül vezették be az unióban azt állítva, hogy az intézkedések elhozzák az orosz-ukrán háború végét és „ártanak majd az agresszornak”.

Hasonló cikkünk:  A GVH meghallgatta a panaszokat, eljárást indít a Temuval szemben

Oroszországba azonban azóta is áramlanak  a bevételek, és nem látszik háborúskodás vége. Ugyanakkor „elképesztő gazdasági válsághelyzetet” idézett elő a szankciós politika az európai embereknek és vállalkozásoknak – mondta a képviselő.

Abban bízik, hogy a hétfői kiskőrösi fórum is tartalmas eszmecserét hoz ezekről a témákról. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a nemzeti konzultáción a magyarok „egyértelmű és erős választ” adva magas részvétel mellett, sokan mondanak majd nemet az unió szankciós politikájára.

Hangsúlyozta: Ez azért fontos, mert minél nagyobb arányú a kormány álláspontjának támogatása hazánkban, annál erősebb lesz a kabinet pozíciója azokban a tárgyalásokban és vitákban, melyek a szankciók jövőjéről és a következő brüsszeli lépésekről szólnak.

Azzal zárta a szavait, hogy korábban is sokszor kikérték már az emberek véleményét fontos ügyekben, úgy most is számítanak a támogatásukra.

via propeller.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...