fbpx
0.7 C
Kecskemét
2022. december 7., szerda

FRISS HÍREK

Kiskőrösön beszélt Brüsszel ellen Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője

Brüsszel elhibázott szankciókat vet be Oroszországgal szemben és mindezt az emberek megkérdezése nélkül. De a magyar kormány – elsőként – kikéri a társadalom véleményét. Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője mondta mindezt hétfőn Kiskőrösön, ahol a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésű országjáró sorozat fórumán járt. Egy dolgot azonban nem mondott: az említett szankciókat Orbán Viktor is megszavazta.

Látogatásának az volt a célja, hogy véleményt mondjon azokról az elsősorban brüsszeli energetikai szankciókról, amelyek “tragikusan nehéz helyzetbe hozták az európai gazdaságot” – mondta Hidvéghi.

“Ezek a döntések az európai embereknek, így a magyaroknak olyan terhet jelentenek, melyeket nem szabad szó nélkül hagyni” – fogalmazott. Arra emlékeztetett: a szankciókat az emberek megkérdezése nélkül vezették be az unióban azt állítva, hogy az intézkedések elhozzák az orosz-ukrán háború végét és “ártanak majd az agresszornak”.

Hasonló cikkünk:  Petőfi Sándor szülőházát emlékhellyé avatták Kiskőrösön

Oroszországba azonban azóta is áramlanak  a bevételek, és nem látszik háborúskodás vége. Ugyanakkor “elképesztő gazdasági válsághelyzetet” idézett elő a szankciós politika az európai embereknek és vállalkozásoknak – mondta a képviselő.

Abban bízik, hogy a hétfői kiskőrösi fórum is tartalmas eszmecserét hoz ezekről a témákról. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a nemzeti konzultáción a magyarok “egyértelmű és erős választ” adva magas részvétel mellett, sokan mondanak majd nemet az unió szankciós politikájára.

Hasonló cikkünk:  Mit tehetek, ha egy teli házat örököltem?

Hangsúlyozta: Ez azért fontos, mert minél nagyobb arányú a kormány álláspontjának támogatása hazánkban, annál erősebb lesz a kabinet pozíciója azokban a tárgyalásokban és vitákban, melyek a szankciók jövőjéről és a következő brüsszeli lépésekről szólnak.

Azzal zárta a szavait, hogy korábban is sokszor kikérték már az emberek véleményét fontos ügyekben, úgy most is számítanak a támogatásukra.

via propeller.hu

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...