fbpx

FRISS HÍREK

Középiskolai kérdőív Orbán Viktorról, a NATO-ról és a Magyar Honvédségről

- Advertisement -

Online kérdőívet töltettek ki egy székesfehérvári középiskola diákjaival, amelyben arra voltak kíváncsiak, hogy mi a véleményük a NATO-ról, a Magyar Honvédségről, és Orbán Viktorról.

Arra is rákérdeztek dolgozik-e valamelyik családtagjuk a médiánál vagy van-e olyan rokonuk, aki tagja valamilyen politikai pártnak. Azt is szerették volna megtudni a felmérés készítői, hogy a diákok mennyire büszkék arra, hogy magyarok, mitől érzik magukat a legbüszkébbnek. A honvédség kapcsán az kérdezték, hogy mennyire tartják fontosnak, hogy Magyarországnak erős hadserege legyen és megfontolnák-e csatlakozásukat a honvédséghez.

A Belügyminisztérium közölte, hogy a kérdőíves felmérés a tárca előtt nem ismert, a Székesfehérvári Tankerületi Központ pedig azt, hogy az általuk fenntartott intézmények közül egy gimnáziumban 20 tanuló töltötte ki önkéntesen, anonim módon az online kérdőívet egy honvédelmi ismeretekkel kapcsolatos kutatáshoz, de a felmérésről a tankerület előzetesen nem értesült, arról az iskola vezetője saját hatáskörben döntött.

Hasonló cikkünk:  Tudj meg mindent a cateringről!

Az iskola igazgatója szűkszavúan magyarázta a kérdőívet: a kutatás célja a fiatalok honvédelmi ismereteinek vizsgálata. Azt nem árulta el, hogy ki rendelte meg a felmérést és kik fogják kiértékelni a válaszokat.

„Nagyon kíváncsi vagyok, milyen céllal készült a felmérés, különösen arra, miért pont Orbán Viktorról kérdezték a diákokat egy honvédelemmel kapcsolatos kutatásban, miért nem inkább Novák Katalinról, aki államfőként a honvédség főparancsnoka” – mondta Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke.

Totyik szerint lehetséges, hogy a miniszterelnök népszerűségét szeretnék felmérni az elmúlt hetek tanár-diák megmozdulásai után. Túl irányítottnak tűnnek a kérdések, és jó lenne tudni, hogy az állami iskolafenntartó Klebelsberg Központ (KK) jóváhagyta-e, hogy egy ilyen kutatásba bevonják a diákokat. A KK nem reagált erre a kérdésre.

via Népszava

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...