fbpx

FRISS HÍREK

Mi az: hiteles, kiegyensúlyozott, pártatlan? Jól gondolja, az MTVA

- Advertisement -

Papp Dániel, a közmédia vezetője, aki nem mellesleg jogerősen is hírhamisítónak nevezhető, fogadta az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) médiaszabadságért felelős képviselőjét és delegációját. A találkozó az MTVA Kunigunda útjai gyártóbázisán zajlott – áll az MTVA közleményében.

„Garantálják a hiteles és objektív műsorkészítést” – tájékoztatta a delegációt Papp az „MTVA működését meghatározó médiarendszerről, a vonatkozó közszolgálati követelményrendszerről, továbbá az MTVA és a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. szabályszerű együttműködéséről” című prezentációjában.

A közmédia vezetője „beszámolt a magyar közszolgálati médiarendszer helyzetéről és működéséről, a nemzetközi szabványoknak megfelelő, azokkal összhangban működő közszolgálati műsorgyártásról, hangsúlyozva az MTVA etikai kódexében, valamint a médiatörvényben és a közszolgálati kódexben megjelenő kiegyensúlyozottságra és pártatlanságra vonatkozó rendelkezések érvényesülésének garanciáit” – írja az MTVA közleménye.

Hasonló cikkünk:  Rogán Antal adta át néhány éve a közpénzből megtámogatott élményparkot, most végleg bezárt

Az EBESZ küldöttségének elmondta Papp azt is, hogy az április 3-i országgyűlési választások óta 3976 meghívást küldtek ki a parlamenti pártoknak, és mindössze 69 alkalommal tettek eleget.

Amiről valószínűleg nem beszélt Papp, az az, hogy egy kiszivárgott hangfelvétel szerint Bende Balázs, a közmédia korábbi külpolitikai szerkesztője az EP-választás kampányában azt mondta a közmédia dolgozóinak, hogy ebben az intézményben nem az ellenzéki összefogást támogatják, és akinek ez nem tetszik, az távozhat.

Azzal sem dicsekedhetett, hogy a választás előtt mindössze öt percet biztosított a közmédia az ellenzéki pártszövetség miniszterelnök-jelöltjének, Márki-Zay Péternek, de más ellenzéki politikust sem hívtak be a műsorba április 3-a előtt.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...