fbpx

FRISS HÍREK

Mit tehetek, ha egy teli házat örököltem?

- Advertisement -

Ha valaki temette már el szerettét, tudja jól, hogy egy élet alatt rettenetesen össze tudnak gyűlni a holmik. Az idősebb embereknek vagy nincs már ereje a válogatáshoz vagy esetleg váratlanul hunynak el, ami ahhoz vezet, hogy örököseik szembesülnek mindazzal, ami másoknak értéknek bizonyult, nekik azonban csak kacatnak tűnhetnek. Mit lehet tenni, ha hirtelen a nyakunkba szakad egy ház, ami tele van mindenféle értékes vagy éppen értéktelen tárggyal?

Hogyan kezdjünk neki?

Első körben fel kell mérnünk, mi rejtőzik pontosan az ingatlanban. Még az is lehet, hogy igazi kincsesládára lelünk. Amennyiben akárcsak felmerül a gyanú, hogy olyasmire bukkantunk, ami igazán értékes is lehet, érdemes olyan szakértőt segítségül hívni, akinek a profilja a régiség felvásárlás. Ami ilyenkor nagy előny, hogy majdnem mindig az egész országban ingyenes értékbecslést nyújtanak. Arra természetesen számítani kell, hogy a selejtezés folyamata sajnos meglehetősen elhúzódhat, egy ilyen felszámolás általában nem fér bele néhány napba. Ugyanakkor, ha a szakember is úgy ítéli meg, hogy értékes tárgyak vannak a birtokunkban, azonnal és készpénzért felvásárolhatja őket.

Van, amikor nehéz elengedni bizonyos tárgyakat

Amikor egy olyan ember halálát követően jutunk a fent említett helyzetbe, aki különösen közel állt hozzánk, akár minden egyes tárgy nehéz döntés elé állíthat. Tisztelni szeretnénk az elhunyt óhaját és emlékét, netán tudjuk, hogy az adott dolgot ő nagy becsben tartotta vagy nagyon kedvelte. Így ténylegesen igencsak nehéz feladat a hagyaték felszámolása. Mit tartsunk meg és mit engedjünk el? Ez a kérdés visszhangozhat az öröklő fejében. Érdemes azokra az őszinte válaszokra koncentrálni, amelyek ilyenkor felcsendülnek a fejünkben: Fogom használni? Ha megtartom, milyen sűrűn veszem majd a kezembe és gondolok eredeti tulajdonosára?

Hasonló cikkünk:  Szakmai konferenciára hívja a gyermekvédelem döntéshozóit Anyácska

Hagyaték felvásárlása egy második esély

Régi időkben is szokás volt, hogy az idősebbek bizonyos értékes tárgyaikat vagy vagyonukat a fiatalabb nemzedékre hagyták. Ezek lehetnek olyan darabok, amelyek utat mutathatnak a mindennapokban, amelyeket jó kézbe venni, de akadhatnak köztük olyanok is, amelyeket akár egy szűkösebb időszakban pénzzé lehet tenni. A hagyaték felvásárlás kapcsán megintcsak érdemes egy ezzel foglalkozó szakember segítségét kérni és első körben egy ingyenes értékbecslést igényelni. Ne csak úgy gondoljunk erre a folyamatra, hogy túladunk valamely szerettünk egykori vagyonán, hanem úgy, hogy ezáltal az értékes tárgyak egy második esélyt kapnak. Új család mindennapjait aranyozhatják be pompájukkal és fényükkel.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...