fbpx
16.3 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Ne zárják be a Vacsiközben a postát, a helyi polgárok aláírásgyűjtésbe kezdtek

- Advertisement -

Tóth Szilárd (Szövetség) önkormányzati képviselő kezdeményezérése a Vacsiköz és a Bethlenváros lakosai aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy ne zárják be a Gázló utcai postát. A Magyar Posta spórolásból hat épületét zárja be Kecskeméten november 12-től, arról nem tájékoztatott, hogy mikor nyitnák ki ismét.

A vacsiköziek szerint a Gázló utcai posta bezárása rengeteg kellemetlenséggel járna. Zsúfoltsággal és balesetveszéllyel, nem mellesleg most emelték a meg a belvárosi parkolás díjait is, ami miatt plusz kiadásuk lesz az embereknek. Az intézkedés közegészségügyi szempontból is problémás, eddig izolálták az embereket és maszkot hordtak, most mindenkit egy térbe eresztenek – érvelnek a helyi lakosok Szemereyné Pataki Klaudia polgármesternek és a posta vezetőjének címzett levelükben.

A fentiekre tekintettel azt kérik, ne korlátozzák a Gázló utcai postahivatal működését. Amennyiben ezt mégis megtennék, legalább részleges nyitva tartást biztosítsanak heti két-három napon változó rendben, hogy a nyugdíjasok és a hazatérő dolgozók is igénybe tudják venni a postai szolgáltatásokat. Azt még esetleg el tudják fogadni, hogy minden napra garantálják egy mobil postaautó jelenlétét a Vacsiköz-Bethlenvárosi térségben.

Hasonló cikkünk:  Polgármester választás: nyilvántartásba vették Szemereyné Pataki Klaudiát, a Fidesz-KDNP jelöltjét

A Magyar Postára is vonatkozik a 25%-os energiamegtakarítási rendelet. Október végén ezért arról döntöttek, hogy szüneteltetik 366 posta működését, összesen 210 településen. Kecskeméten november 12-től hat helyen zárják be a postát. A Magyar Posta arról viszont nem közölt információt, hogy mikor nyitnák ki ismét a postahivatalokat.

Ami működik Székesfehérváron, működhetne Kecskeméten is

Székesfehérváron a Magyar Posta öt fiókjának a működését függeszti fel. Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester ezután levelet intézett a Posta vezetéséhez és tárgyalt Fónagy János államtitkárral a bezárandó postahivatalok újra nyitásának pénzügyi, jogi feltételeiről és dátumáról. A mihamarabbi újra indítás feltétele, hogy fenntartásuk költségeinek egy részét átvállalja az önkormányzat a jövőben, azaz posták működtetését a város az állammal közösen biztosítja, közölte közösségi oldalán a fehérvári polgármester.

Kerestük Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz) kecskeméti polgármestert, hogy a fehérvári kollégájához hasonlóan tárgyalnak-e az államtitkárral. Kérdésünkre nem kaptunk választ.

Kapcsolódó cikkünk:

Hat kecskeméti posta zár be ideiglenesen november közepétől

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...