fbpx

FRISS HÍREK

Nem titkolja a kormánypárti média, hogy Putyinnak drukkol

- Advertisement -

A 444 vette górcső alá az állami közpénzmilliárdokkal kitömött kormánypárti sajtót, amiből kiderül, hogy a belföldre szóló kormányzati kampány inkább a brüsszeli szankciókat támadja. Közben pedig a magyar kormány megszavazta a szankciókat, és Orbán olyan szövegeket is aláírt, amik szerint Oroszország felelős az energiaválságért.

Orbán a tusványosi beszédében hitet tett amellett, hogy Oroszország nem fogja elveszíteni a háborút, így oroszpárti üzenetekkel lehet felkészíteni egy majdani váltásra a fideszes kétharmadhoz szükséges tábort. Nem véletlen tehát, hogy a hivatalos és a fél- vagy egyáltalán nem hivatalos kommunikáció nem vág egybe.

Az Origo mindennap előáll főleg a háborúval kapcsolatos rendkívüli hírekkel a címlapon, néhány ezek közül:

  • Tombolnak az ukránok Orbán Viktor győzelme miatt
  • Kezd elege lenni a nyugati országoknak Zelenszkijből
  • Szorul a hurok Zelenszkij körül
  • Teljes összeomlás: már egymást lövik az ukránok

A Pesti Srácok, amely az oroszok ellen fegyverrel harcoló 56-os hősökről nevezte el magát élen jár az oroszpárti, putyinista, ukrán- és Nyugat-ellenes propagandában. Georg Spöttle „biztonságpolitikai szakértő” is vezet műsort a PS-nél, aki az amúgy is oroszpárti fideszes beszélő fejek közül azzal tűnik ki, hogy már a háború kitörésétől kezdve konzekvensen az oroszok szemszögéből, a putyinista narratívát erősítve „elemzi” az eseményeket a köztévén, a 888-on és a Pesti Srácoknál. Például sajnálkozva beszélt arról, hogy Ukrajna pénzügyi segítséget kapott, hogy ellen tudjon állni az orosz agresszornak, ezzel el fog húzódni a háború.

Hasonló cikkünk:  A magyar–ukrán kettős állampolgárok jogosulatlanul kaphattak szociális juttatásokat Németországban

Van egy olyan videó a Pesti Srácoktól, ami talán a Russia Todaynek is ciki lenne. Ennek a szeptember 30-ai GEOrgPOLITIKA-adásnak az első 3 perce még azoknak is meglepetést jelenthet, akik edzettek a putyinista kormánypárti médiát illetően. Van itt minden: béna Zelenszkij, ünnepi Putyin, minden szempontból elismert és megsüvegelt népszavazás az elfoglalt ukrán területeken, és egy „baromi látványos” videó Kadirov parancsnokról.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...