fbpx
2 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Népszámlálás: meglepő adatok derülnek ki

- Advertisement -

Véget ért a 2022-es népszámlálás a pótösszeírással, 4,6 millió lakás- és 9,2 millió személyi kérdőív érkezett be a határidőig – közölte az MTI-vel a KSH.

A Népszava szerint a statisztikai hivatalhoz „nagy jóindulattal is legfeljebb 9,3 millió állampolgárról érkezhetett adat, miközben a lakosságszám 9,68 millió”. Az látszik tehát a KSH adataiból, hogy annál is kevesebb volt a kitöltött és leadott népszámlálási kérdőívek száma, mint amit a lap „nagy jóindulattal” becsült.

A Központi Statisztikai Hivatal szerint „a becsült népesség 96 százaléka nyilatkozott az adatgyűjtésnél”, ami alapján az jön ki, hogy a KSH szerint Magyarország népessége a hivatalos 9,7 milliónál jóval kevesebb: 9,58 millió.

2011. október 1-jén, az előző népszámláláskor 9 937 628 fő volt az ország lakosainak száma, tehát 11 év alatt nagyjából 350 ezerrel (3,5 százalékkal) csökkent a népesség. Pontosabban akkor lehet majd tudni, amikor a mostani népszámlálás első adatai megjelennek. A KSH szerint ez 2023 első negyedévére, míg a részletes adatok publikálása jövő ősszel várható.

Hasonló cikkünk:  A Spar átszervezte magyarországi működését, hogy ellen álljon a kormány nyomásának

Az idei volt az utolsó hagyományos népszámlálás Magyarországon, a tervek szerint a következő összeíráshoz az adatokat már kizárólag adminisztratív források feldolgozásából nyeri ki a statisztikai hivatal.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...