Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Spórolás mind fölött – Orbán engedi, hogy az önkormányzatok korlátozzák a közvilágítást

- Advertisement -

Az önkormányzatok képviselő-testületei, közgyűlései felhatalmazást kapnak, hogy a település közvilágításának időtartamával, illetve mértékével kapcsolatos kérdéseket rendeletben szabályozzák. A szerda esti Magyar Közlönyben jelent meg az Orbán Viktor által aláírt friss rendelet.

A villamosenergia-vásárlási vagy villamosenergia-vételezési szerződés mindazon rendelkezése semmis, amely a közvilágítással kapcsolatos közbiztonsági kérdésben bármely szerv vagy hatóság jóváhagyását vagy véleményének beszerzését írja elő – áll a rendeletben.

„Elképzelhető, hogy éjfél és hajnali négy között nem lesz közvilágítás egyes kistelepüléseken, ha az érintett önkormányzatok nem kapnak valamilyen kompenzációt a rezsicsökkentés utáni időszakban” – mondta még nyáron a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke az InfoRádiónak. Azután nyilatkozta ezt, hogy a kormány bejelentette a települések piaci áron való árambeszerzését.

A jogi szabályozás nem volt egyértelmű a közvilágítás korlátozása területén. Polics József, Komló polgármestere azt mondta, hogy ha éjjeli időszakban kapcsolnák ki a közvilágítást, akkor vagy kijárási korlátozással vagy erősebb rendőrségi és polgárőri jelenléttel lehetne megoldani.

A friss közlemény azért kitér arra is, hogy a közvilágításra vonatkozó helyi működési rendet természetesen a közbiztonsági, vagyon- és személyvédelmi, valamint közútbiztonsági szempontokra figyelemmel kell megalkotni.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Tudok a gyerekek fejével gondolkodni” – így tervezte meg Katkics Tamás Kecskemét legújabb bölcsődéjét

„A gyerekek még úgyis a mesék világában élnek, hátha a csoportszoba lesz majd a palotájuk, a kastélyuk vagy éppen...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version