fbpx
13 C
Kecskemét
2023. június 4., vasárnap

FRISS HÍREK

A Mercedes-gyár nem fukarkodik a béremeléssel

Két lépcsős, összességében 24 százalékos béremelésről és eredményrészesedésről is szólnak a sajtóhírek, így a teljes juttatási csomag akár 30 százalék feletti plusz is lehet. A német autóipari konszern hazai menedzsmentje ebben egyezett meg a dolgozókat képviselő szakszervezetekkel – a híreket a kecskeméti Mercedes megerősítette.

„A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary (MBMH) Kft., valamint a Vasas Szakszervezeti Szövetség MBMH Vasas Alapszervezet és a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete (MTSZSZ) konstruktív tárgyalásokat folytatott a bérek alakulásáról. A célunk az volt, hogy jó megállapodást kössünk az érdekképviseletekkel, ami megtörtént a következő évre vonatkozó bérfejlesztésről” – tájékoztatott a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary.

A kecskeméti gyár több mint 4500 munkavállalója számára komoly fejlődési lehetőségeket, versenyképes juttatási csomagot és stabil foglalkoztatást kínál – tették hozzá.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. összes aktív dolgozójának 17 százalékkal emelkedik a bére januártól, a második lépcsőben pedig augusztus 1-jétől újabb 7 százalékkal emelik az alapbért. A bérmegállapodáshoz tartozik az infláció alakulásától függően negyedévente folyósított külön kifizetés, vagy a dolgozóknak fizetett, újonnan bevezetett eredményrészesedés is. A teljes juttatási csomag így összességében akár több mint 30 százalékkal emelkedhet az egyes munkavállalók esetében a jelenlegi szinthez képest.

Hasonló cikkünk:  Újabb nagy fát vágtak ki az Izsáki úton
Hasonló cikkünk:  Kecskeméti diák nyerte a Közgazdasági Diákolimpia országos döntőjét

A vállalat megerősíti pozícióját az ország egyik legvonzóbb munkaadójaként – értékelte a megállapodást a Mercedes-Benz. A cég a gyár bővítésével párhuzamosan új munkatársakkal is bővül a vállalat.

Nemrég adták át az új présüzemet, ezen felül a jövő is biztosított az alföldi üzemben, hiszen az idei évben egy hatalmas, 400 milliárdos beruházást jelentett be a vállalat, aminek eredményeképpen új gyártósorokat telepítenek Kecskeméten. Az új sorokon elektromos platformokat és így magasabb kategóriás elektromos autókat tudnak majd gyártani várhatóan 2024-től.

via autopro

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...