fbpx
13.6 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

A Mercedes-gyár nem fukarkodik a béremeléssel

- Advertisement -

Két lépcsős, összességében 24 százalékos béremelésről és eredményrészesedésről is szólnak a sajtóhírek, így a teljes juttatási csomag akár 30 százalék feletti plusz is lehet. A német autóipari konszern hazai menedzsmentje ebben egyezett meg a dolgozókat képviselő szakszervezetekkel – a híreket a kecskeméti Mercedes megerősítette.

„A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary (MBMH) Kft., valamint a Vasas Szakszervezeti Szövetség MBMH Vasas Alapszervezet és a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete (MTSZSZ) konstruktív tárgyalásokat folytatott a bérek alakulásáról. A célunk az volt, hogy jó megállapodást kössünk az érdekképviseletekkel, ami megtörtént a következő évre vonatkozó bérfejlesztésről” – tájékoztatott a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary.

A kecskeméti gyár több mint 4500 munkavállalója számára komoly fejlődési lehetőségeket, versenyképes juttatási csomagot és stabil foglalkoztatást kínál – tették hozzá.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. összes aktív dolgozójának 17 százalékkal emelkedik a bére januártól, a második lépcsőben pedig augusztus 1-jétől újabb 7 százalékkal emelik az alapbért. A bérmegállapodáshoz tartozik az infláció alakulásától függően negyedévente folyósított külön kifizetés, vagy a dolgozóknak fizetett, újonnan bevezetett eredményrészesedés is. A teljes juttatási csomag így összességében akár több mint 30 százalékkal emelkedhet az egyes munkavállalók esetében a jelenlegi szinthez képest.

Hasonló cikkünk:  Mégsem indul a kecskeméti polgármesteri címért Hegedűs Gábor

A vállalat megerősíti pozícióját az ország egyik legvonzóbb munkaadójaként – értékelte a megállapodást a Mercedes-Benz. A cég a gyár bővítésével párhuzamosan új munkatársakkal is bővül a vállalat.

Nemrég adták át az új présüzemet, ezen felül a jövő is biztosított az alföldi üzemben, hiszen az idei évben egy hatalmas, 400 milliárdos beruházást jelentett be a vállalat, aminek eredményeképpen új gyártósorokat telepítenek Kecskeméten. Az új sorokon elektromos platformokat és így magasabb kategóriás elektromos autókat tudnak majd gyártani várhatóan 2024-től.

via autopro

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...