fbpx
13.6 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Antik tárgyak felvásárlása

- Advertisement -

Modern korunkban sokan törekednek arra, hogy berendezésük letisztult és elegáns hatást keltsen. Ebbe a felfogásba általában nem fér bele, ha itt-ott felbukkan egy régi tárgy. Míg évekkel ezelőtt az tűnt előkelőnek, ha valakinek számos antik bútor gazdagította otthonát, manapság inkább visszafogott és funkcionális darabokat választunk. Az tény és való, hogy mindenkinek szíve joga, hogyan szeretné az otthonát berendezni. Azért különösen fontos ez, mivel ez a mi terünk, mindenkinek a sajátja, amelynek tükröznie kell az ott lakó személyek ízlését, életminőségét és életmódját, valamilyen szinten a jellemét. Ha esetleg lakásunk örökség része, ilyen módon nem feltétlenül juttathatjuk kifejezésre stílusunkat. De azért akad megoldás ebben az esetben is.

Ha nem tetszenek az antik bútorok

Ha inkább a modern berendezési tárgyakat részesítjük előnyben és emiatt szabadulni szeretnénk a régies bútorjainktól, érdemes egy olyan szakértő segítségét igénybe venni, akinek profilja az antik bútor felvásárlás. Ezek a hozzáértők általában az egész országon belül ingyenes kiszállással megtekintik az adott tárgyat, s felbecsülik az értékét. Amennyiben elfogadjuk az ajánlatot, máris készpénzben kifizetik. Jó ötlet, hogy más is rátekintsen a bútorra, mivel mi lehet, hogy csak egy tárgyat látunk benne, ami zavar minket, másnak viszont értéket képviselhet, otthonának fényét emelheti és tökéletesen beleillik az összképbe.

Hasonló cikkünk:  Nagyon úgy tűnik, hogy idén is elmarad a repülőnap

Az öröklés néha kemény dió

Egészen más, amikor egy szerettünk eltávozik és az ő hagyatékát kell esetlegesen felszámolni. Ebben az esetben sajnos egy meglehetősen erős tényező az érzelmi érték. Elsősorban nekünk kell megvizsgálni magunkban, hogy mennyire volt szoros a kapcsolatunk az illetővel és azt, hogy képesek vagyunk-e túladni az örökségünkön. Gyakran az a megoldás, hogy csak töredékét tartjuk meg, netán csupán egyetlen tárgyat, amely különösen sokat jelent számunkra vagy jelentett az elhunytnak. Így az ő emlékét tiszteletben tartjuk, őrizzük, ugyanakkor nem zsúfoljuk tele otthonunkat oda nem illő holmival.

Hogyan oldjuk meg?

Ha felmértük, hogy mit szeretnénk eladni, mitől tudnánk megválni, érdemes kihívni egy olyan szakembert, akinek a munkaterülete a hagyaték felvásárlás. Ingyenes kiszállással értékbecslést végez és ha úgy ítéli meg, hogy az örökségben értékes darabok vannak, készpénzt ajánl. Mindig gondoljunk arra, hogy több szem többet lát! Ami nekünk nem képvisel értéket, másnál új esélyt kaphat, egy méltó új életet. Ez is egy módja annak, hogy elhunyt szerettünk emlékét tiszteljük.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...