Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Csend, aminek nyoma az üres hely a karácsonyi asztalnál

- Advertisement -

Az ukránbarát Lengyelország egyik legnagyobb lapja, a WPROST ezzel a képpel mutatja meg, milyen nehéz karácsony lesz Ukrajnában. Csend, aminek kézzelfogható nyoma egy üres hely a karácsonyi asztalnál. Véráldozatok, tönkrement családok, hadiárvák, ezt okozta Putyin háborúja a szomszédos országban.

Az ukrajnai esték sem nem csendesek, sem nem szentek karácsony előtt, éppen ellenkezője a karácsonyi éneknek. Az orosz hadsereg civilek által lakott épületeket lő halomra és hajt végre támadásokat az ukrán energetikai infrastruktúra ellen. Az orosz agresszor célja ezzel, hogy megfélemlítse az ukránokat, megtörje nemzeti ellenállásukat.

Víz, gáz és áram kimaradások a hideg téli Ukrajnában. Rakéták dörgése és lövések zaja a háttérben. Még nem érkezett meg Ukrajnába a tartós fagy. A lövészárkokban áll a víz, a katonák bőrig ázva, sártengerben állva harcolnak egymással ukránok és oroszok. Testvérháborúról beszélnek, testvérek már soha sem lesznek.

A ledobott és felrobbant bombák erejétől mély, földbe vájt bombatölcsérek éktelenkednek. Ahol korábban élet, ház, udvar, baromfiól, híd, járda, hivatal, iskola volt, ott ma temető, rom, törmelék, bombák ütötte kráterek – az ukránok ilyen körülmények között várják a karácsonyt.

- Advertisement -
Exit mobile version