fbpx
0.1 C
Kecskemét
2023. december 7., csütörtök

FRISS HÍREK

Emelnék a szippantás és a szociális ellátások díjait – csütörtökön ülésezik a kecskeméti közgyűlés

- Advertisement -

Ebben az évben utoljára ülésezik a kecskeméti közgyűlés. Több helyi rendeletet is módosítanak a kecskeméti városanyák- és atyák.

A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtés, közismerten szippantás, díját emelnék meg. Az ürítés díja 2023. február 1-től 1392 Ft/m3-ről 2008 Ft/m3-re emelkedhet, ha azt elfogadja a közgyűlés többsége. A tervezett 44%-os emelést a szállítási és a tisztítással összefüggő költségek általános drágulásával indokolják. A szennyvizet a 10 évre kötött közszolgáltatási szerződés értelmében továbbra is a Bácsvíz szállítja el, melynek lejárata 2028-ban esedékes.

A bölcsődei gondozás, a támogató szolgálat szállítás és a gyermekérkeztetés díjai nem változnak, viszont a szociális és gyermekjóléti ellátások vonatkozásában a jelenleginél több mindenért is többet kell fizetni 2023. február 1-től. Emelkedik

  • a szociális étkeztetés napi díja 410 forintról 500 forintra,
  • a házisegítségnyújtás óradíja 500-ról 600-ra,
  • a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás napidíja 100-ról 150-re,
  • a fogyatékosok nappali ellátása 410-ről 500-ra,
  • az idősek ápoló-gondozó otthona, illetve a demens személyek napi ellátása 3000-ről 3500-ra.
  • A Margaréta és az Őszirózsa idősek gondozóházaiban a jövő évtől naponta 3000 forint helyett 3500 forintért látják el az idősebb hozzátartozóinkat.
Hasonló cikkünk:  Helyzet van a kecskeméti buszvezetőknél, de sztrájkról nincs szó

Emelkedik a házasulandók díja is, cserében a felújításra került Városháza Dísztermében mondhatják ki a boldogító igent 30.000 forint szolgáltatási díj ellenében. Ha viszont idejük engedi, és nem fizetnének a városházi ceremóniáért, akkor hivatali munkaidőben ingyen is egybekelhetnek, az ugyanis továbbra is díjmentes.

A csütörtöki közgyűlés meghívója a napirendi pontokkal ide kattintva érhető el. Jövünk még addig a további fontosabb közgyűlési témákkal.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Tornyokban állnak Mercedes-akkumulátoros ládák egy kecskeméti telephelyen

Szemfüles és egyben aggódó olvasónk értesítette szerkesztőségünket, hogy egy kecskeméti telephelyen rengeteg fa ládát tárolnak, és a feliratból -...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...