fbpx
9.4 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Emelnék a szippantás és a szociális ellátások díjait – csütörtökön ülésezik a kecskeméti közgyűlés

- Advertisement -

Ebben az évben utoljára ülésezik a kecskeméti közgyűlés. Több helyi rendeletet is módosítanak a kecskeméti városanyák- és atyák.

A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtés, közismerten szippantás, díját emelnék meg. Az ürítés díja 2023. február 1-től 1392 Ft/m3-ről 2008 Ft/m3-re emelkedhet, ha azt elfogadja a közgyűlés többsége. A tervezett 44%-os emelést a szállítási és a tisztítással összefüggő költségek általános drágulásával indokolják. A szennyvizet a 10 évre kötött közszolgáltatási szerződés értelmében továbbra is a Bácsvíz szállítja el, melynek lejárata 2028-ban esedékes.

A bölcsődei gondozás, a támogató szolgálat szállítás és a gyermekérkeztetés díjai nem változnak, viszont a szociális és gyermekjóléti ellátások vonatkozásában a jelenleginél több mindenért is többet kell fizetni 2023. február 1-től. Emelkedik

  • a szociális étkeztetés napi díja 410 forintról 500 forintra,
  • a házisegítségnyújtás óradíja 500-ról 600-ra,
  • a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás napidíja 100-ról 150-re,
  • a fogyatékosok nappali ellátása 410-ről 500-ra,
  • az idősek ápoló-gondozó otthona, illetve a demens személyek napi ellátása 3000-ről 3500-ra.
  • A Margaréta és az Őszirózsa idősek gondozóházaiban a jövő évtől naponta 3000 forint helyett 3500 forintért látják el az idősebb hozzátartozóinkat.
Hasonló cikkünk:  Fiatal tehetségek koncertje a Kecskeméti Kodály Iskola dísztermében

Emelkedik a házasulandók díja is, cserében a felújításra került Városháza Dísztermében mondhatják ki a boldogító igent 30.000 forint szolgáltatási díj ellenében. Ha viszont idejük engedi, és nem fizetnének a városházi ceremóniáért, akkor hivatali munkaidőben ingyen is egybekelhetnek, az ugyanis továbbra is díjmentes.

A csütörtöki közgyűlés meghívója a napirendi pontokkal ide kattintva érhető el. Jövünk még addig a további fontosabb közgyűlési témákkal.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...