fbpx
6.4 C
Kecskemét
2023. január 31., kedd

FRISS HÍREK

Idén utoljára ül össze az Országgyűlés

8 órakor kezdődött az Országgyűlés idei utolsó tanácskozása. Döntenek arról, hogy január 22-ét hivatalosan is a magyar kultúra napjává nyilvánítsák-e. Az erről szóló javaslatot a fideszes Hoppál Péter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkára nyújtotta be.

A fideszes képviselők kezdeményeztek egy politikai nyilatkozatot, amely „Magyarország érdekeivel ellentétes politikai nyomásgyakorlás elutasításáról szól.” Ezt a napirendi pontot kivételes eljárásban tárgyalják, vagyis a nap folyamán el is fogadhatják azt. Ebben a nyilatkozatban az Országgyűlés visszautasítaná a német Bundestag és a holland parlament indítványait, amelyek a Magyarországgal szemben indított kondicionalitási eljáráshoz kapcsolódóan kétségbe vonták a megállapodás komolyságát.

A képviselői vagyonnyilatkozati rendszer módosításáról is szavaznak a délután folyamán. Ezt a módosítást az Európai Bizottság kérte a kormánytól.

A jövőben a diploma megszerzésének nem lesz törvényi feltétele a nyelvvizsga – a felsőoktatási törvény módosításáról is döntenek ma. Amennyiben megszavazzák, azok is megkapják a diplomájukat, akik a képzést már befejezték, és 2021. augusztus 31-e után tettek államvizsgát.

Hasonló cikkünk:  Nyert az ellenzék Jászberényben

Az egészségügyi tárgyú törvények módosításáról is döntenek, amelybe beletartozik a praxiskörzetek állami meghatározása, az ügyeleti rendszerben az állami mentőszolgálat szerepének bővítése és a szakápolási rendszer átalakítása is.

Hasonló cikkünk:  Ahol indult fideszes jelölt a vasárnapi időközin, ott nyertek is

Döntenek még a 2021-es zárszámadásról és a 2026-ig szóló ötödik nemzeti környezetvédelmi programról is. A parlament megválaszthatja a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottsága elnökét és tagjait, továbbá újraválaszthatja Bándi Gyulát az alapvető jogok biztosa jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettesévé.

via 444

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...