fbpx
6.4 C
Kecskemét
2023. január 31., kedd

FRISS HÍREK

Két férfit fogott el a rendőrség a 22 évvel ezelőtti emberölési ügyben

2000. október 1-jén, hajnalban az Izsáki úton található Silver diszkóban a szórakozóhely biztonsági emberei bántalmazták az egyik vendéget, majd kivezették az épületből. Nem sokkal később a közelben lévő vasúti síneken egy vonat elgázolta a 24 éves fiatalembert, aki a helyszínen életét vesztette. Akkor az eljárást megszüntették, mivel az igazságügyi orvosszakértő szakvéleményére alapozva nem állapítottak meg idegenkezűséget.

Később azonban olyan információk jutottak a rendőrség tudomására egy orgazdaság ügyében folytatott nyomozás során, amely alapján feltételezhető volt, hogy a sértett halála nem egyszerű baleset volt. Ezek után elrendelték a nyomozást aljas indokból elkövetett emberölés gyanúja miatt, amit a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nyomozó Főosztálya vett át. Az áldozatot exhumálták, majd a Nemzeti Szakértői és Kutató Intézet igazságügyi orvos-, nyom-, fizikus- és antropológusszakértő együttes vizsgálata megállapította, hogy az elhunyt koponyáját a vonatgázolás okozta sérülésen kívül több más fizikai behatás is érte.

Hasonló cikkünk:  A kecskeméti Mercedes gyár már toborozza az új kollégákat

A nyomozók közel száz tanút kutattak fel, begyűjtöttek minden bizonyítékot. A vallomások alá támasztották, hogy előre kitervelten és aljas indokból követték el az emberölést, így az elfogott két férfival szemben a gyanú megalapozott. 2022. november 29-én hajnalban fogták el a nyomozók a 47 éves N. Tamást és a 49 éves V. Lajost. A kecskeméti N. Tamást otthona közelében, míg a nagyvenyimi V. Lajost a munkahelye előtt. A rendőrök mindkettőjük otthonában kutatást tartottak, majd előállították őket. Mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Hasonló cikkünk:  Kínzó reformok: nagy bajban lehet idén az építőipar - lefújt kecskeméti beruházások

A két gyanúsítottat a KR NNI bűnügyi őrizetbe vette, majd mindkettőjük letartóztatását kezdeményezte. Az ügy további részleteiről csak a későbbiekben, a nyomozás előrehaladtával lesz információ.

via police.hu

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...