fbpx
9.3 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Tüntetések és szolidaritási nyilatkozat

- Advertisement -

Ma is tüntetnek a diákok és a tanárok több helyszínen is. A Telex a mai napot is élőben közvetíti, címszavakban a történések:

  • Reggel hét órától diákok ülősztrájkoltak a Blaha Lujza téren. Néhányan el akarták foglalni a Rákóczi utat, de a rendőrök ezt nem engedték nekik.
  • Fél nyolctól az Egyetem téren az ELTE oktatói, dolgozói, hallgatói közösen fotózkodnak, hogy ezzel álljanak ki a pedagógustársadalomért.
  • Nyolc órától az Alternatív Közgazdasági Gimnázium tanárai forgalomkorlátozó akciót szerveznek a Szentendrei úton.
  • A Sándor-palotánál is lesz egy tüntetés ugyanekkor. A szervezők azt kérik, hogy mindenki hozzon magával sárga rózsát vagy papírrepülőt, amire rá tudják írni követeléseiket.
  • Nyolckor kezdődik az országos pedagógussztrájk. A tervek szerint a második tanítási órában országszerte közel száz iskolában ülősztrájkolnak a diákok.
Hasonló cikkünk:  A múlt pénteki tüntetés szervezői szerint lesz következő lépés - egyelőre türelmet kérnek

A Kecskeméti Katona József Gimnázium tanárai szolidaritási nyilatkozatot tettek közzé, amelyben kiállnak a budapesti gimnáziumokból kirúgott tanártársaik mellett:

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...