fbpx
2.2 C
Kecskemét
2023. december 1., péntek

FRISS HÍREK

Tüntetések és szolidaritási nyilatkozat

- Advertisement -

Ma is tüntetnek a diákok és a tanárok több helyszínen is. A Telex a mai napot is élőben közvetíti, címszavakban a történések:

  • Reggel hét órától diákok ülősztrájkoltak a Blaha Lujza téren. Néhányan el akarták foglalni a Rákóczi utat, de a rendőrök ezt nem engedték nekik.
  • Fél nyolctól az Egyetem téren az ELTE oktatói, dolgozói, hallgatói közösen fotózkodnak, hogy ezzel álljanak ki a pedagógustársadalomért.
  • Nyolc órától az Alternatív Közgazdasági Gimnázium tanárai forgalomkorlátozó akciót szerveznek a Szentendrei úton.
  • A Sándor-palotánál is lesz egy tüntetés ugyanekkor. A szervezők azt kérik, hogy mindenki hozzon magával sárga rózsát vagy papírrepülőt, amire rá tudják írni követeléseiket.
  • Nyolckor kezdődik az országos pedagógussztrájk. A tervek szerint a második tanítási órában országszerte közel száz iskolában ülősztrájkolnak a diákok.
Hasonló cikkünk:  Kirúgták az etikai vizsgálatot kezdeményező tanárt a Corvinusról

A Kecskeméti Katona József Gimnázium tanárai szolidaritási nyilatkozatot tettek közzé, amelyben kiállnak a budapesti gimnáziumokból kirúgott tanártársaik mellett:

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti középiskolák a TOP 100-ban

A HVG idén is kiadta a legjobb 100 magyarországi középiskola listáját. Három kecskeméti is belefért a TOP 100-ba.  Az összeállítás...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...