fbpx

FRISS HÍREK

Vancsura: mit tesz a város azért, hogy a KTE ne a lerobbant Széktói Stadionban focizzon?

- Advertisement -
  • Milyen mértékű beruházást tervez Kecskemét megvalósítani az NB1-es hazai futballmérkőzéseknek helyszínt adó jelentősen lerobbant állapotú Széktói Stadion és környékének rekonstrukciójával kapcsolatosan, akár kormányzati, MLSZ vagy pályázati segítséggel?
  • Milyen lépéseket tett eddig a város azért, hogy a KTE NB1-es focicsapata a jövőben modern stadionban léphessen pályára?

Vancsura István (Szövetség) ellenzéki képviselő ezekre a kérdésekre várja a választ  Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz) polgármestertől a csütörtöki közgyűlésen.

Vancsura felemlegeti, az 1962-ben átadott stadion 20 évvel ezelőtt esett át utoljára felújításon, azóta a pálya és környéke meglehetősen leromlott. 2015-ben 50 millió forintot ugyan elköltöttek látványtervekre, de a pálya áthelyezéséből, a lelátók lefedéséből nem valósult meg semmi sem. A KTE újoncként kitűnően szerepel az NB1-ben, ősszel a Ferencvárost is legyőzte 2:0 arányban, a meccseket több ezer néző látogatja, ugyanakkor ez a teljesítmény a város részéről még nem nyert elismerést – fűzi hozzá a Szövetség politikusa. Jelenleg a lelátó egyik oldalát lehet csak használni, a másik oldal állapota ugyanis nem alkalmas nézők fogadására.

A képviselő felsorolja, hogy hazánkban az elmúlt években hol létesült új stadion vagy a régi hol újult meg. Közülük hármat külön ki is emelt:

  • a 6200 lakosú Kozármislenyben a 2000 férőhelyes stadion 440 millió forintból épült fel,
  • az 1300 fős Gyirmót 4500 férőhelyes pályát kapott 900 millió forintért, és
  • az 1900 lakosú Felcsúton, Orbán Viktor kedvenc falujában, 3,8 milliárd (!) forintból épült fel a sportkomplexum.
Hasonló cikkünk:  Mit gondolnak a kecskeméti politikusok a Magyar Péter jelenségről?

Szemereyné: a Széktói Stadion szerves része a Nyugati Városkapu városrészi fejlesztésnek

A polgármester még 2015. április 21-én ezt posztolta közösségi oldalán: „A Széktói Stadion fejlesztése van most napirenden, melyre Kecskemét 800 milliós fejlesztési támogatást kapott. A stadion beruházás szerves része az ún. Nyugati Városkapu városrészi fejlesztésnek, ami Kecskemét jövőbeni uniós fejlesztései között elsődleges helyet foglal el.”

Látványtervet is posztolt a polgármester a Facebook oldalán 2015. április 21-én / Kép: Szemereyné Pataki Klaudia Facebook

Vancsura a kérdéseire a polgármestertől a csütörtöki közgyűlésen kaphat választ. A KTE szurkolók addig is találgathatnak, vajon mi az oka, hogy a 110 ezres Kecskemét, amit 1998 óta a Fidesz vezet, ciklusok óta Orbánhoz hű országgyűlési képviselőket küld az Országgyűlésbe, kimaradt az elmúlt években az adófizetők pénzéből felhúzott stadionépítés hullámából.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...