fbpx
16.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

3 egyedi hangvételű rádiócsatorna, ha már unod a megszokott dallamokat

- Advertisement -

A rádiózás egy remek tevékenység akár házimunka, sport, pihenés vagy épp autóvezetés közben. De ha gyakran hallgatod, egy idő után azon kaphatod magad, hogy egyre inkább megunod a legnépszerűbb csatornák műsorait.

A jó hír, hogy számos olyan adó is létezik, amik bár kevésbé elterjedtek, de mégis érdemes adnod nekik egy esélyt, hisz az elcsépelt, unalomig ismételt slágerek helyett friss, újszerű hangzással várnak. Nézzünk is pár példát:

Rádió Dikh

A DikhTV roma televízió testvércsatornája már a rádiózásban is hódít! Az alig 1 éve működő, de egyre népszerűbb adó a roma kultúra értékeit helyezi a középpontba szórakoztató, interaktív formában. A Rádió Dikh az Online Rádió weboldalán is hallgatható.

Ha eddig a roma zene nálad kimerült a falunapokon hallható mulatós nótákban, akkor most itt az ideje, hogy tágítsd egy kicsit a látóköröd, ugyanis e népcsoport zenei palettája sokkal változatosabb, mint hinnéd.

Ezen a csatornán ugyanis egyaránt hallhatsz jazz-muzsikákat, klasszikus roma népzenét, komolyzenét és könnyűzenei szerzeményeket is. Az itt felcsendülő dalokat biztosan nem hallottad még az országos kereskedelmi rádióadókon!

A zene mellett pedig számos beszélgetős műsor is vár, ahol a műsorvezetők meghívott vendégekkel tárgyalnak ki kulturális, vallási, tradíciókkal, művészetekkel, sporttal, híres emberek élettötténetével kapcsolatos témákat.

A női hallgatóknak még egy “csajos” műsorral is kedveskednek, ahol a hölgyeket érdeklő témakörök között szóba kerül a roma nők helyzete a társadalomban, családban. Mint minden valamirevaló rádió esetében, a kívánságműsor itt sem maradhat ki a kínálatból. 

Hasonló cikkünk:  Új Facebook-oldallal jelentkezett a kegyelmi döntést leleplező ügyvéd

A vidám hangulat garantált, az egyedi hangvétel által pedig a Rádió Dikh teljesen új szintre emeli a hagyományos rádióhallgatást.

Lépés Rádió

A fizikailag sérült embereknek nincs könnyű dolga a társadalomba való beilleszkedéssel. Bár egyre több törekvés születik az esélyegyenlőség érdekében, de ezen a téren még bőven lehetne fejlődni.

 

A Lépés Rádió stábjának nagy részét mozgás- és látássérült emberek alkotják, akik egészséges kollégáikkal együtt szerkesztik a műsort. A csatorna célja, hogy bebizonyítsa, a fogyatékkal élők is lehetnek teljes jogú tagjai a társadalomnak. 

Hisz egy rádiós programot hallva vajon meg tudjuk-e mondani, hogy aki vezeti a műsort, az esetleg nem lát, vagy kerekesszékben ül? Valószínűleg nem, hisz a beszédkészségen ezek a hiányosságok mit sem változtatnak.

Fáklya Rádió

Egy olyan különleges csatorna, ahol a stábot koncertszervezők, színpadi fény- és hangtechnikus szakemberek alkotják, akik számos hazai rendezvény és fesztivál lebonyolításában részt vettek. 

Ettől még ez nem egy szakmai rádió, hanem egy olyan adó, amelynek célja az alternatív, máshol kevés figyelmet kapó zenei irányzatok népszerűsítése. 

Főleg a hangszeres, klasszikus rock és metál irányzatokra koncentrálnak a Fáklya rádiónál, illetve lehetőséget adnak a fiatal generáció tehetséges, de még ismeretlen zenészeinek is a bemutatkozásra.

Mottójuk: “vigyük együtt az élőzene lángját!”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...