fbpx
4.5 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

A legnagyobb rezsitámogatást Debrecen kapja, de jut Bács-Kiskun vármegyébe is

- Advertisement -

Megjelent az a lista, amelyben a kormány közzétette azon 10 ezer főnél nagyobb települések neveit, amelyek rezsitámogatásban részesülnek. Összesen 156 önkormányzat részesül támogatásban a budapesti kerületekkel együtt, a legnagyobb összeget Debrecen kapja. Majd 3,2 milliárd forinttal támogatja az állam a város.

Szeged is kap 1,3 milliárdot, tehát nem csak fideszes önkormányzatok kaptak pénzt. A budapesti kerületek közül Csepel kapja a legtöbbet, 762 millió forintot, a III., IV., IX., XI., XV. és XVIII. kerületek viszont egyáltalán nem kapnak támogatást. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban azt nyilatkozta, hogy hat hoppon maradt kerület vezetője nem egyeztetett Láng Zsolt kormánybiztossal a lehetséges támogatásról, ezért nem kaptak.

„Azt joggal feltételezzük, hogy azok a kerületi vezetők nem igénylik a kormány támogatását, akiknek az országból egyedülálló módon nem volt fél órájuk arra, hogy Láng Zsolt kormánybiztossal egyeztessenek. Összesen 6 ilyen kerület volt a 23-ból. Úgy is mondhatnám, hogy a 7 kormánypárti kerületi vezetőn kívül 10 polgármesternek ez fontos volt, 6-nak pedig más egyéb még fontosabb dolga akadt” – mondta Gulyás.

Hasonló cikkünk:  Vidéki Magyarország – Történetek az állatvédelem nyomorúságáról és örömeiről

Bács-Kiskunban kilenc település kap segítséget, Kecskemét a legtöbbet, 1,08 milliárd forintot. Kiskunhalas 375 millióban részesül, míg Baja, Kiskőrös és Kiskunfélegyháza 200 és 300 millió forint között kap támogatást. Kalocsa, Kiskunmajsa és Lajosmizse 107 és 137 millió között kap, a legkevesebb Tiszakécskének jut, 16,5 millió forint.

A listán szereplő települések támogatási összegeinek meghatározásakor az önkormányzatok „egy lakosra jutó iparűzési adóerő-képességét” is figyelembe vették.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...