fbpx

FRISS HÍREK

Az Univer naperőművei 3 év alatt megtérülhetnek

- Advertisement -

Az elszálló energiaárak miatt a vállalati szektorban is megnőtt az igény a napelemes rendszerek telepítésére. A Portfolio annak járt utána egy videó-riportban, hogy az Univer üzemében milyen szempontokat vettek figyelembe a rendszer telepítésénél.

Több telephelyén is telepített már egy-egy kisebb naperőművet az Univer: az egyik ilyen rendszert a biomassza-erőművük tetején helyezték el. A legfontosabb különbség az ilyen rendszerek és a lakossági napelemek között az, hogy az adott pillanatban megtermelt energia nem lehet több, mint a fogyasztó által felhasznált energia. A Huawei technológiája lehetővé teszi a rendszer intelligens működését, amelynek egyik fontos eleme, hogy hiába süt a nap, az inverter nem enged energiát a közcélú hálózatba akkor, ha épp nincs fogyasztás.

A tervek szerint jövőre már az élelmiszeripari cég villamosenergia-felhasználásának 10 százaléka származik majd fenntartható forrásból. A hazai napelemes beruházások megfelelő körülmények között akár 2-3 év alatt is megtérülhetnek.

Hasonló cikkünk:  A kecskeméti intézményvezetők egyelőre nem alkotnak véleményt az új kulturális törvény tervezetéről

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...