fbpx
3.2 C
Kecskemét
2023. február 1., szerda

FRISS HÍREK

Hagyományőrzés a parlamentben

2022 év végén a kormány egy rendelettel már elfogadta a 2023-as költségvetést, ám hagyományőrzésből Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön benyújtotta azt a parlamentnek is, így a képviselők sem érezhetik magukat feleslegesnek és nyomhatják a gombokat. Ezzel a lépéssel 26 milliárddal növelték a Rogán Antal alá rendelt titkosszolgálatok költségvetését.

A 2023-as költségvetés a rezsivédelem költségvetése – közölte a Pénzügyminisztérium. A kormány emelte a Rezsivédelmi Alap forrásait annak érdekében, hogy megvédje a magyar családokat és vállalkozásokat az elszálló energiaáraktól és fenntartsa a rezsicsökkentést minden magyar család számára az átlagfogyasztás erejéig. A tervezett 670 milliárd forintról 2610 milliárd forintra emelkedik az Alap összege, emellett a 15 százalékos nyugdíjemelés fedezetét is biztosítja a költségvetés – ez vonatkozik a tizenharmadik havi nyugdíjra is. Emelkedett a központi tartalék is a kedvezőtlen világgazdasági környezet miatt, a tervezett 170 milliárd forintról 255 milliárd forintra nőtt.

Hasonló cikkünk:  Egy éve üres a kiskunhalasi járványkórház, havonta 5,3 millióba kerül fenntartani

A rendeletben kihirdetett módosításhoz képest fontos változás a Pénzügyminisztérium szerint, hogy a benyújtott törvényjavaslatban nagyobb arányú államadósság-csökkentéssel számolnak: a GDP-arányos államadósságot 73,5 százalékról 69,7 százalékra javítanák év végére. Arra számítanak, hogy a magyar gazdaság az év egészében elkerülheti a recessziót, éves szinten 1,5 százalékkal erősödhet, az infláció mértékét az év végére egy számjegyűre szorítanák.

Hasonló cikkünk:  Milyen tárhelyet érdemes választani egy Drupal alapú weboldalnak?

via 444

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...