fbpx

FRISS HÍREK

Illegálisan működő idősek otthonát számoltak fel Kecskeméten

- Advertisement -

Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) előkészítő eljárást folytatott vesztegetés, vesztegetés elfogadása miatt, illetve közreműködött a Kecskeméti Rendőrkapitányságon csalás miatt folyamatban lévő büntetőeljárásban – egy kecskeméti család négy tagja ellen, akik Kecskemét-Hetényegyházán éveken át engedély nélkül működtettek egy illegális idősotthont.

Az illegális idősotthon vezetői azokra vadásztak, akit nem látogattak, de volt ingatlanjuk, még attól sem riadtak vissza, hogy egy életveszélyes állapotban lévő idős embert elszállíttassanak a kórházból. A razzia a nyáron történt, de a Nemzeti Védelmi Szolgálat most számolt be az esetekről.

Az intézménybe a gondozottak egészségügyi dolgozók közvetítésével kerültek be és fizetniük kellett az ellátásért, ők jelezték az idősotthon „üzemeltetőjének”, hogy mely betegek rendelkeznek ingatlanvagyonnal, és ami szintén nagyon fontos volt, hogy kiket nem látogat a családjuk.

A gyakran demens, rossz egészségi és fizikai állapotú betegeket meggyőzte arról a családdal összejátszó kórházi kapcsolatuk, hogy az adott idősotthonba szállítsák, mert ott az ellátásuk és gondozásuk biztosított. Ezzel egyidőben ügyvédi és szakértői közreműködéssel az ingó- és ingatlan vagyonukat megszerezték.

Az egyik alkalommal egy nagyon súlyos állapotban lévő idős férfit hozattak ki a kórházból, akit egy betegszállításra alkalmatlan gépkocsival akartak az idősotthonba vinni azért, hogy a vagyonát megszerezzék. A beteg kritikus állapota miatt az NVSZ munkatársai rendőri erővel léptek közbe, és a Mentőszolgálat segítségével visszaszállíttatták a kórházba. Az idős férfi néhány hónappal később elhunyt.

Hasonló cikkünk:  Betegség miatt új jelöltje lett a Szövetségnek Hetényegyházán

A Nemzeti Védelmi Szolgálat nyomozást kezdeményezett az „üzemeltető” család 4 tagja ellen 2022 nyarán. Szintén nyomozást kezdtek a velük összejátszó ügyvéd, kórházi vezető ápoló, valamint kórházi szociális munkás ellen a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon.

A kecskeméti nyomozók a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyonvisszaszerzési Hivatala, továbbá igazságügyi szakértők bevonásával végrehajtott akciójuk során a bűnözői csoport tagjait többrendbeli különösen nagy kárt okozó, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt 2022. július 19-én elfogták. Jelenleg a szervezet 5 tagja letartóztatásban van, míg egy ember bűnügyi felügyelet alatt áll. A KR NNI Vagyonvisszaszerzési Hivatal Nyomozó Osztálya az ügy kapcsán eddig 5 ingatlant vett zár alá, összesen 20 millió forint értékben.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bezárt a Szilvási Áruház, de mi lesz a helyén?

Húsz, harminc, majd a végén már ötven százalékos kiárusítás volt április végén a Szilvási Áruházban, aztán végleg bezárt. Hallottunk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...