fbpx

FRISS HÍREK

Kecskeméten tartották a Mi Hazánk Ifjai a regionális gyűlésüket, ahol egyeztettek a 2023-as évi terveikről

- Advertisement -

A Mi Hazánk Ifjainak elnöksége a helyi szervezőkkel és tagokkal karöltve az elmúlt hétvégén Kecskeméten gyűltek össze, hogy 2023 legfontosabb feladatait egyeztessék. Binder Csaba a találkozó után elmondta a Magyar Jelennek, hogy “2022 egy igazi sikerév volt a Mi Hazánk ifjúsági tagozatának számára, a Mi Hazánk Ifjai erején túl vett részt a kampányban és minden egyes tagra büszke vagyok”. 

“Néhány héten belül az Ifjaknak saját weboldala lesz, de jelenleg is elérhetőek vagyunk minden közösségi felületen. Márciusban országos kampányt indítunk, tavasszal ebben a régióban és országszerte is folytatni fogjuk a tagtoborzást”– tette hozzá.

Pércsi Viktória, a szervezet alelnöke elmondta továbbá, törekszenek arra, hogy a fiatalokat érintő releváns témákban megszólaljanak, például az oktatással kapcsolatban, ami szerintük most a legfontosabb téma. Nem hagyhatjuk, hogy a baloldal kisajátítsa magának, mert a strukturális problémákat mi, a nemzetben gondolkodó fiatalok ugyanúgy érezzük – tette hozzá.

Szerintük a magyar költségvetésből is meg lehetne oldani a tanárbérek versenyképessé tételét, valamint a tantermek befűtését a Brüsszelre mutogatás helyett, amit a kormány tesz.  Többször javasolta már a digitális adó bevezetését a Mi Hazánk, amelyet az óriás-tech cégek fizetnének, valamint a multinacionális cégek állami támogatásának megvonását. A kormány ezeket elutasítja, hiszen így továbbra is le tudják venni a felelősséget a saját vállukról. Ebből is látszik, hogy a kormánynak nem célja a minőségi oktatás megteremtése.

Hasonló cikkünk:  Hiányolják a közbiztonságot a kecskeméti Mezei utcában (videó)

“A Mi Hazánk és a Mi Hazánk Ifjai követeli a tanárok megbecsülését, az Európai Unión belül is versenyképes pedagógus- béremelést, valamint az oktatás nemzetstratégiai ágazatként való kezelését, ugyanis oktatás nélkül Magyarországnak nincs jövője!” 

A beszélgetésen elhangzott, hogy „az ifjúsági szervezet célja, hogy a ciklus végére Kecskeméten és országosan a legversenyképesebb ifjúsági tömörüléssé váljon. 2023-ban számos programot kínálunk a tagjainknak. Hamarosan Lengyelországba utazunk az ottani szövetségesünkhöz, de a jól bevált programjainkat (sportnap, tábor) újra megszervezzük.”

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...