A Magyarország étele 2023. szakácsverseny elődöntőjének eredményhirdetésén tizenkét csapat jutott tovább és két tartalékot is megnevezett a zsűri – történt mindez szombaton Felcsúton.
Az immár 6. alkalommal megrendezett verseny új ételek megalkotására ösztönözni a részvevőket. A verseny célja, hogy lépésről-lépésre, évről-évre a hazai alapanyag kínálatra támaszkodva, olyan, a magyar identitást is építő ételek prezentálása, majd beépítése a vendéglátóipari kínálatba, amelyekkel az iparág és hazánk arculata fejleszthető, mind a lakosság, mind a turisták körében.
Holtversenyben nyerte az elődöntőt a fülöpszállási Kígyósi Csárda Székekpuszta Ifjai nevű csapata Kiskunsági préselt malacarc elnevezésű ételével és a kecskeméti Vincent Restaurant & Pastry Vincent nevű csapata Bíbor hajnal névre hallgató ételsorával.
A Belügyminisztérium stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta az eredményhirdetésen, hogy az alapanyagok minősége, mennyisége, a készítési és tárolási eljárások részei a tökéletes magyar ételnek, azonban ezek mellett egy titkos összetevő is van, ez pedig a nemzeti összetartozás és a hazaszeretet. Sölch Gellért szerint a versenyzők nem kis feladatra vállalkoztak, hiszen olyan étel elkészítését vállalták, amire egész Magyarország és a Kárpát-medence büszke lehet. Úgy vélte, ehhez a kiváló felkészültség mellett figyelembe kellett venniük az évszázados tradíciókat.
via Infostart