fbpx
14.1 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Kecskeméti és fülöpszállási csapatok holtversenyben nyerték meg a Magyarország étele 2023. szakácsverseny elődöntőjét

- Advertisement -

A Magyarország étele 2023. szakácsverseny elődöntőjének eredményhirdetésén tizenkét csapat jutott tovább és két tartalékot is megnevezett a zsűri – történt mindez szombaton Felcsúton.

Az immár 6. alkalommal megrendezett verseny új ételek megalkotására ösztönözni a részvevőket. A verseny célja, hogy lépésről-lépésre, évről-évre a hazai alapanyag kínálatra támaszkodva, olyan, a magyar identitást is építő ételek prezentálása, majd beépítése a vendéglátóipari kínálatba, amelyekkel az iparág és hazánk arculata fejleszthető, mind a lakosság, mind a turisták körében.

Holtversenyben nyerte az elődöntőt a fülöpszállási Kígyósi Csárda Székekpuszta Ifjai nevű csapata Kiskunsági préselt malacarc elnevezésű ételével és a kecskeméti Vincent Restaurant & Pastry Vincent nevű csapata Bíbor hajnal névre hallgató ételsorával.

A Belügyminisztérium stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta az eredményhirdetésen, hogy az alapanyagok minősége, mennyisége, a készítési és tárolási eljárások részei a tökéletes magyar ételnek, azonban ezek mellett egy titkos összetevő is van, ez pedig a nemzeti összetartozás és a hazaszeretet. Sölch Gellért szerint a versenyzők nem kis feladatra vállalkoztak, hiszen olyan étel elkészítését vállalták, amire egész Magyarország és a Kárpát-medence büszke lehet. Úgy vélte, ehhez a kiváló felkészültség mellett figyelembe kellett venniük az évszázados tradíciókat.

Hasonló cikkünk:  Lesifotók: már Kecskeméten van a hidrogénbusz, kérdés, mikortól szállít utasokat

via Infostart

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Elstartolt a kecskeméti kampány, mutatjuk, kik jelentették be eddig a polgármesterjelöltjüket

Minden bizonnyal még többen lesznek a kecskeméti polgármesterjelöltek, de nyilvánosan eddig a Fidesz-KDNP, a Mi Hazánk és a Szövetség...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...