fbpx

FRISS HÍREK

Két roncsautó áll hetek óta a 445-ös szélén

- Advertisement -

Az egyik szétzúzott roncsautó a Kecskemét várostábla mellett áll hetek óta, mielőtt kifordulunk a Hunyadivárosból, a Kaffka Margit utcából a 445-ös főútra. Ha itt balra hajtunk fel a kecskeméti elkerülőre, akkor a másik rendszám nélküli roncs a katonatelepi/ceglédi leágazás előtt „parkol”, ami viszont tilos.

Rendszámmal nem rendelkező járművet főútvonalon tilos, mellékútvonalon (közterület-használati engedély nélkül) legfeljebb 10 napig szabad tárolni. Az úton e rendelkezések megszegésével hagyott autót a rendőrség, a közterület-felügyelet, a közút kezelője a tulajdonos költségére eltávolíthatja.

A gyorsforgalmi út szélén látható Suzuki mégis hetek óta itt áll, hívták fel rá a figyelmünket az olvasóink.

A Suzuki hetek óta a 445-ös szélén áll / Fotó: kecsup.hu

A Magyar Közút Zrt. kérdésünkre így válaszolt:

Ha kollégáink közterületen, tartósan elhagyott járművel találkoznak, amennyiben az a forgalombiztonságra veszélyt jelent, kúpozással, táblázással biztosítják a helyszínt és hívják fel a közlekedők figyelmét. Gyorsforgalmi útszakaszokon ezeket a járműveket jogszabályi lehetőségünk van szerződés alapján szakvállalkozóval elszállíttatni. Nem gyorsforgalmi útszakaszok esetében kollégáink a vonatkozó jogszabály alapján értesítik a rendőrséget, ők szólíthatják fel a jármű tulajdonosát vagy gondoskodhatnak a jármű elszállításáról.

Hasonló cikkünk:  Videó - Az első Diákszínházi Napon mutathatták be a kecskeméti színjátszók tehetségüket

A Kaffka Margit utca végén, a Kecskemét táblától néhány lépésnyire szintén áll egy másik roncsautó, hasonlóan hetek óta. Időközben kifosztották, ablakait beverték, motorháztetőjén szilveszteri petárdát robbantottak.

Kaffka Margit utca vége, Kecskemét táblától néhány lépésre / Fotó: kecsup.hu

A tulajdonosok eltérő okok miatt hagyhatják gépjárművüket hátra. A régi autó nem indul, javítása drágább, ezért csak úgy otthagyják a közterületen vagy a parkolóban. A cég felszámolás alatt van vagy elhunyt a tulajdonos, és nem volt hagyatéki eljárás. Nem található a gépjármű-nyilvántartásban szereplő címen az illető vagy baleseti sérülés történt.

Ha ismert a tulajdonos, mert a rendszámból visszakövethető, a közterület-felügyelet a város közterületein lévő üzemképtelen gépjárművek üzembentartóját felszólítja, hogy távolítsa el az autót. Ha erre nem kerül sor, a járművet elszállítják. Kecskeméten erre többször is sor került, a Kecskeméti Városrendészet tucatnyi roncsautót szállított el az elmúlt években.

A Magyar Közút Zrt.-én kívül a Kecskeméti Városrendészetet is megkerestük azzal a kérdéssel, kinek a feladata a város közvetlen közelében elhagyott autók elszállítása. Cikkünket frissítjük, amint választ kapunk.

A cikkünkben szereplő roncsautókat bejelentettük.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...