fbpx
2 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Kinek jó megoldás a szerver hoszting?

- Advertisement -

A szerver hoszting, vagy magyarosabb nevén szerver elhelyezés mindenki számára jó megoldás lehet, akik rendelkeznek szerverrel, de nincs hova elhelyezniük. Ennek számos oka lehet, például valami miatt el kellene költözni a régi szerverteremből, de rövid időn belül nem sikerült új helyszínt találni. Az is megeshet, hogy valaki szeretne saját vasat vásárolni, ám a fenntartásával, üzemeltetésével, karbantartásával nem akar bajlódni.

A szerver hoszting lényege

Ha úgy döntesz, hogy előfizetsz szerver hosztingra a RackForestnél, akkor többet kapsz annál, minthogy lesz hova fizikailag lepakolnod a vasat úgy, hogy működni is tudjon. Ez a cég öt budapesti szerverteremmel is rendelkezik, három egymástól eltérő helyszínen, ami garanciát jelent a redundanciára. A szünetmentes áramellátásról aggregátorral gondoskodnak.

A szerver hoszting egy komplett szolgáltatás. A havidíjért cserébe professzionális környezetet biztosítanak. Ha bármi történne a vasaddal, akkor egy bérszerverrel gyakorlatilag azonnal ki tudják azt váltani. Történjen a meghibásodás akár éjjel, akár hétvégén vagy ünnepnapon, a 24 órás személyes szerver elérés és a support mindig biztosított, kivétel nélkül.

A helyi hálózatok és egyéb rendszerek között a site2site VPN biztosít integrált hang-, adat- és internetkapcsolatot. Ez egy biztonságos megoldás, így nincs akadálya annak, hogy kritikus üzleti alkalmazások fussanak rajta.

Hasonló cikkünk:  A megoldás a kis helyekre: új dimenziók a városi kertekben

Mit tartalmaz egy hoszting csomag?

A RackForestnél három különböző helyszínű szerverteremben lehet hoszting szolgáltatást igényelni. Ezeknek eltérő az ára, ám maguk a csomagok tartalmai, ezen kívül megegyeznek.

A szerver elhelyezés rack szekrényben történik határozatlan futamidővel. 1U rack szekrény helyet biztosítanak, továbbá GigabitEthernet switch portot. Ennél a cégnél garantált az 1 Gbit/S nemzetközi és belföldi internetkapcsolat.

A csomag 130W tényleges áramfelvételt tartalmaz, körülbelül 450-600W tápegységgel lehet kalkulálni. Az előfizetéshez díjmentesen jár a privát VLAN, az IP konzol port és menedzsment IP cím, amelyet VPN gateway-en keresztül lehet elérni. Nem kell külön fizetni egy IPv4 IP címért sem.

A havidíj 120 TB külső adatforgalmat és redundáns áramellátást szavatol. A szerver meghibásodása esetén soron kívül igénybe vehetők a szolgáltató bérszerverei. Mindezeken felül online forgalmi statisztikákat is rendelkezésre bocsátanak az előfizetők számára.

Egyedi igényekre egyedi megoldások

A csomagok kiindulási alapnak jók, ám magától értetődően vannak, akik számára más konstrukció volna megfelelőbb. Éppen ezért a RackForestnél lehetőség van kiegészítő szolgáltatásokat vásárolni, például plusz 1U helyet, extra teljesítményt vagy backup FTP tárhelyet. Akár teljesen egyedi csomag összeállítására is lehetőség nyílik, ez már megegyezés kérdése.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...