fbpx

FRISS HÍREK

Miért jó, ha van egy légtisztító a lakásban?

- Advertisement -

A mai rohanó világban sokszor nem is vesszük észre, mennyi káros hatással találkozik a szervezetünk nap mint nap. Amennyire lehetséges, érdemes ezt tudatosan figyelni, és ha máshol nem is tudunk ráhatással lenni, legalább az otthonunkból igyekezzünk száműzni az egészségünkre rossz hatással lévő dolgokat. A légúti megbetegedések ellen például nagyon sokat tudunk tenni, ha van otthon egy levegőtisztító berendezés.

Mire jó egy levegőszűrő?

A levegőben több olyan anyag is kering a levegőben, amik sok esetben szabad szemmel nem láthatóak, de sok problémát tudnak okozni. Érdemes tehát olyan levegőszűrőt választani, ami képes a lehető legtöbb ilyen anyagot kiszűrni az eltérő típusú beépített szűrőjével.

Te gondoskodtál már az otthonodban a levegő tisztításáról? Válogass a GLOBY oldalán található légtisztító berendezések közül, és óvd velük a magad és a szeretteid egészségét!

Állatszőr és por a levegőben

A legtöbb levegőszűrő képes arra, hogy a mechanikai levegőszennyezőket kiszűrje. Az apró por, szösz és az állatszőrök kimondottan károsak lehetnek az emberi egészségre. Amikor belélegezzük az emberi szem számára sok esetben akár láthatatlan méretű összetevőket, nem is gondolnánk, mennyire tudják károsítani a tüdőnket és az immunrendszerünket. Tehát elmondható, hogy már azzal is nagyon sokat tehetünk magunkért, ha ezeket kiszűrjük valamilyen módon.

HEPA szűrő

A levegőben keringő anyagok között szerepelhetnek baktériumok is. Elég csupán egy kisebb megbetegedés a családban, és már nagyon hamar mindenki meg tud betegedni. Egy jó levegőszűrő azonban elejét tudja venni ezeknek a dolgoknak, és sokkal könnyebb lesz mindenkinek. Egy ilyen berendezés birtokában már nem kell készpénznek venni, hogy a szülők is le fognak betegedni, ha a gyerekek hazavisznek valamilyen fertőzést az iskolából vagy az óvodából. Sokkal könnyebbé válik ezáltal az ápolásuk is.

Hasonló cikkünk:  A Dead Kennedys válasza a CÖF óriásplakát-kampányára: Mi a fenéért támogatnánk Orbán fotelfasiszta rezsimjét?

Rettentő kellemetlen tud az is lenni, ha megjelenik a lakás egy pontján a penész. Ez egyrészt esztétikailag is felvet problémákat, és ha nem sikerül vele elbánni, könnyen annyira elharapódzhat a helyzet, hogy a festés is a kárát látja, esetleg újra kell festeni a teljes helyiséget.

Ezen felül pedig a penész egy olyan káros anyag, ami a szervezetbe jutva, belélegezve komoly egészségügyi kockázatot jelent. Nem szabad hagyni, hogy terjedjen a levegőben is, ha nem szeretnénk utána rendszeresen az orvost látogatni. A probléma forrását mihamarabb meg kell szüntetni, de addig is, jó, ha a levegő sem marad kezeletlenül.

Aktív szenes szűrő

Az igazán jó légszűrő nem csak arról gondoskodik, hogy egészséges legyen a levegő, hanem a szagoknak is gátat tud szabni. Az aktív szenes szűrő segíteni tud abban, hogy a szmogot, füstöt vagy akár a konyhából eredő szagokat is elnyelje, és ne kelljen emiatt kellemetlenül éreznünk magunkat az otthonunkban.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...