fbpx
4.9 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Novák Katalin szerint válságálló a magyar

- Advertisement -

A Magyarországon szolgálatot teljesítő külföldi nagyköveteket fogadta Novák Katalin köztársasági elnök férjével, Veres Istvánnal, ahol angol nyelvű beszédében kijelentette: a magyaroknak jó a válságálló képességük.

2022 az egyik legnehezebb év volt, de a sok probléma ellenére a helyzet mégsem annyira rossz, a magyaroknak ugyanis megvannak az adottságaik ahhoz, hogy legyőzzék a kihívásokat – mondta Novák, majd hozzátette, a tiszteletre és a pragmatikusságra kell támaszkodni.

Magyarország tiszteletben tartja, hogy a különböző kultúrák eltérnek egymástól, más-más döntések születnek – szólt a nagykövetekhez kiemelve, hogy látja a sokféleségüket. Cserébe Magyarország ugyanezt várja el, azt, hogy mások tiszteljék kultúráját, döntéseit.

Oroszország csaknem egy éve támadta meg Ukrajnát. Szerinte ebben az ügyben pragmatikusnak kell lenni, de gondolni kell Európa túlélésére is. A NATO-nak ki kell maradnia a háborúból, nem szabad hagyni, hogy az érzelmek elragadják és emiatt belekerüljön a konfliktusba – mondta Novák Katalin.

Hasonló cikkünk:  A kormány húsz százalék béremelést ígért az ápolóknak, de nem mindenki kapott ennyit

via 444

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...