fbpx
21 C
Kecskemét
2023. június 3., szombat

FRISS HÍREK

Orbán Viktor: mi nem hagyjuk magunkat

Péntek reggel ismét megtartotta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádiós beszédét. Szólt a csütörtök este megkéselt rendőrről, a veszélyekről, ami a magyarokat fenyegeti, a háború miatt kivetett szankciókról, és az Erasmusról is.

Mint ismeretes, nem kaphatnak friss támogatásokat az Európai Unió által finanszírozott Erasmus+-csereprogramból azok a magyarországi egyetemek, amelyek közérdekű vagyonkezelő alapítványi formában működnek, vagy amelyeket ilyen alapítványok tartanak fenn.

Erre reagálva Orbán azt mondta: „nem fogjuk megengedni, hogy a diákok kárvallottjai legyenek bármilyen brüsszeli döntésnek. Micsoda dolog ez, hogy a magyar fiatalokon akarnak bosszút állni Brüsszelben.”

Hozzátette, ha nem tudnak megegyezni az Európai Bizottsággal az ügyben, a magyar költségvetés majd állja ezt a programot.

Brüsszelnek a színes világ a jövő képe, de a magyaroknak nem – véli Orbán, akinek feláll a szőr a hátán az LMBTQ témától, ugyanis szerinte „marhaságokat” beszélnek az iskolákban a gyerekeknek az ehhez a csoporthoz tartozó emberek. Ehhez kapcsolta a migránsokat is, mert Brüsszel azt mondja, hogy jöjjenek a migránsok, de „mi egyáltalán nem akarunk együtt élni a migránsokkal, mi védekezünk ez ellen” – mondta a miniszterelnök.

Hasonló cikkünk:  A leghatékonyabb online marketing eszközök 2023-ban

Az általa is megszavazott háborús szankciók kapcsán elmondta, hogy „jöjjön végre valaki Brüsszelből, aki elég bátor, akinek nagy a bicepsze, széles a válla, és mondja ki, hogy ezt elszúrtuk”, és a szankciókat meg kell szüntetni, mert akkor az árak rögtön lecsökkennének, az infláció pedig minimum megfeleződne. Ez szerinte csak egy politikai döntés lenne Brüsszelben, de ő maga ilyen széles hátú embert nem lát. Bár Orbán saját magát kevésnek tartja egyedül a változáshoz, de ő a kevés bátrak egyike.

Hasonló cikkünk:  Ipartörténeti emlékházat hoztak létre Jászalsószentgyörgyön

A magyar gazdaságról így szólt: „… köszöni szépen, jól van. Történelmi csúcson vannak a pénzügyi tartalékaink: részben a rezsialap miatt, részben azért, mert felkészültünk a veszélyek korára”. Orbán szerint „nemhogy nem lehet Magyarországot sarokba szorítani, boldogulunk egyedül is”, és most Brüsszel azzal szembesül, hogy nélkülük is felkel a nap, és kukorékol a kiskakas itt nálunk.

Orbán kormánya nem hibátlan, de azzal nem lehet vádolni, hogy lusta lenne, mert az övé cselekvő és ambiciózus kormány – mondta végül.

via Telex

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...