fbpx
16.3 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Orbán Viktor: mi nem hagyjuk magunkat

- Advertisement -

Péntek reggel ismét megtartotta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádiós beszédét. Szólt a csütörtök este megkéselt rendőrről, a veszélyekről, ami a magyarokat fenyegeti, a háború miatt kivetett szankciókról, és az Erasmusról is.

Mint ismeretes, nem kaphatnak friss támogatásokat az Európai Unió által finanszírozott Erasmus+-csereprogramból azok a magyarországi egyetemek, amelyek közérdekű vagyonkezelő alapítványi formában működnek, vagy amelyeket ilyen alapítványok tartanak fenn.

Erre reagálva Orbán azt mondta: „nem fogjuk megengedni, hogy a diákok kárvallottjai legyenek bármilyen brüsszeli döntésnek. Micsoda dolog ez, hogy a magyar fiatalokon akarnak bosszút állni Brüsszelben.”

Hozzátette, ha nem tudnak megegyezni az Európai Bizottsággal az ügyben, a magyar költségvetés majd állja ezt a programot.

Brüsszelnek a színes világ a jövő képe, de a magyaroknak nem – véli Orbán, akinek feláll a szőr a hátán az LMBTQ témától, ugyanis szerinte „marhaságokat” beszélnek az iskolákban a gyerekeknek az ehhez a csoporthoz tartozó emberek. Ehhez kapcsolta a migránsokat is, mert Brüsszel azt mondja, hogy jöjjenek a migránsok, de „mi egyáltalán nem akarunk együtt élni a migránsokkal, mi védekezünk ez ellen” – mondta a miniszterelnök.

Hasonló cikkünk:  A kormány az EU soros elnökeként dolgozni fog az Egyesült Arab Emírségekkel való szorosabb kapcsolatokért

Az általa is megszavazott háborús szankciók kapcsán elmondta, hogy „jöjjön végre valaki Brüsszelből, aki elég bátor, akinek nagy a bicepsze, széles a válla, és mondja ki, hogy ezt elszúrtuk”, és a szankciókat meg kell szüntetni, mert akkor az árak rögtön lecsökkennének, az infláció pedig minimum megfeleződne. Ez szerinte csak egy politikai döntés lenne Brüsszelben, de ő maga ilyen széles hátú embert nem lát. Bár Orbán saját magát kevésnek tartja egyedül a változáshoz, de ő a kevés bátrak egyike.

A magyar gazdaságról így szólt: „… köszöni szépen, jól van. Történelmi csúcson vannak a pénzügyi tartalékaink: részben a rezsialap miatt, részben azért, mert felkészültünk a veszélyek korára”. Orbán szerint „nemhogy nem lehet Magyarországot sarokba szorítani, boldogulunk egyedül is”, és most Brüsszel azzal szembesül, hogy nélkülük is felkel a nap, és kukorékol a kiskakas itt nálunk.

Orbán kormánya nem hibátlan, de azzal nem lehet vádolni, hogy lusta lenne, mert az övé cselekvő és ambiciózus kormány – mondta végül.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...