fbpx
13.5 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Egyre kevesebb pénz jut élelmiszerre

- Advertisement -

A Központi Statisztikai Hivatal friss adataiból kiderül, hogy tavaly decemberben a kiskereskedelmi üzletek forgalma 3,9 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest. 8,3 százalékkal csökkent a forgalom az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben, 0,4 százalékkal pedig a nem élelmiszer-kiskereskedelemben.

Az értékesítés volumene 1,3 százalékkal emelkedett az üzemanyag-kiskereskedelemben. Az élelmiszer-kiskereskedelem 78 százalékát adó élelmiszer jellegű vegyes boltok forgalma 11 százalékkal lett kisebb, azonban az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké gyakorlatilag nem változott.

A használtcikk-üzletekben 35 százalékkal nőtt a forgalom, emelkedik az eladások száma. De 10 százalék alatti növekedés volt a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszerüzletekben (8,9 százalék), a textil-, ruházati és lábbeliüzletekben (8,7 százalék), a könyv-, számítástechnika-, egyébiparcikk-üzletekben (4,4 százalék).

A bútor-, műszakicikk-üzletekben mérséklődtek az eladások (5,3 százalék), az iparcikk jellegű vegyes üzletekben (5,5 százalék), és esett az internetes kiskereskedelem volumene is 7,1 százalékkal. A megoszlást tekintve a legnagyobb forgalmat a kiskereskedelemben az élelmiszerboltok bonyolítják (48 százalék). A forgalom 38 százalékát a nem élelmiszer-kiskereskedelem, 14 százalékát pedig az üzemanyagtöltő állomások teszik ki.

Hasonló cikkünk:  A magyar gazdaság rossz helyzete miatt a GKI megszorításokra számít

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...