fbpx
21 C
Kecskemét
2023. május 30., kedd

FRISS HÍREK

Márki-Zay Péter közhírré tette, hogy elindult a pártja

Az ATV műsorában egy beszélgetés keretében derült ki, hogy Márki-Zay Péter egy új politikai formációt indít Mindenki Magyarországa Néppárt néven.

Először a 2022. április 3-i választási vereség után hozta szóba, hogy pártot alapítana. Már akkor elmondta, most pedig megismételte, hogy nemzetközi szinten abban a konzervatív pártcsaládban, az Európai Néppártban képzeli el a jövőt, amelyből a Fidesz előremenekülve 2021-ben kilépett, a KDNP viszont még mindig a tagja. Két már létező pártra, a Gémesi György-féle Új Kezdetre és a Pálinkás József vezette Új Világ Néppártra akar építeni – tette hozzá.

A hódmezővásárhelyi városházán tartott évértékelő beszédet Márki-Zay, ahol ismertette a Mindenki Magyarországa Néppárthoz csatlakozás lehetőségét. A Facebook-on is jelen vannak, egy friss posztban is közzétették, hogy „elindultunk”, és az új párt „a kapuit mindenki számára március 15-én nyitja meg”, és attól kezdve egy hónapig regisztrálhat az, aki a májusi alakuló kongresszuson részt kíván venni, mint alapító tag.

Hasonló cikkünk:  Boronkay Pétert is meghívta Novák Katalin a fogadására

A volt összellenzéki miniszterelnök-jelölt beszédében fel is szólította a jelenlegi ellenzéki pártokat, hogy az 1988-ban és 1989-ben létrehozott egykori Ellenzéki Kerekasztal (EKA) mintájára most is hozzanak létre hasonlót, elsősorban az alkotmány, a választási törvény és a médiaviszonyok megváltoztatása érdekében.

Hasonló cikkünk:  A Pedagógusok Szakszervezete népszavazási kérdéseit nem hitelesítette a választási bizottság

Az új párt fő gondalata: Hogyan bukik meg a rendszer? Ellenállás, megalkuvás nélkül.

Célkitűzésként szerepel a Mindenki Magyarországa Néppárt elsőként meghirdetett négy pontjában az új ellenzéki kerekasztal létrehozása mellett  a „kultúraváltás”. Azt szeretnék majd elérni a 2024-es önkormányzati választásokon, hogy az adott településeken „egyetlen, összetartó, helyi lokálpatrióta közösségek” induljanak, akár „előválasztáson kiválasztva”. A helyi voksolásokkal egy időben tartandó EP-választásokon a külön indulást szorgalmazzák, mert annak „semmi kockázata sincs”. Mindazonáltal megjegyzik: „a feltételek megváltoztatása nélkül nincs esély 2026-ban sem, ezen kell dolgozni”.

via Népszava

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...