fbpx
17.1 C
Kecskemét
2023. szeptember 22., péntek

FRISS HÍREK

Mit tegyél, ha találtál egy jó sofőrt?

Általában csak arról esik szó, hogy mi kell ahhoz, hogy sofőrként jó álláshoz jusson az ember, milyen követelményeket kell teljesíteni, mikre kell különös gonddal odafigyelni ahhoz, hogy valóban jó és megbízható sofőrré válhassunk.

Mivel azonban a hiányszakmának minősül már a sofőr szakma is, ezért egyre több munkáltató kezd arra odafigyelni, hogyan találjon, és legfőképp hogyan tartson meg egy jó sofőrt. Mai cikkünkben ennek eredünk nyomába.

Fontos az őszinteség!

Mielőtt feladnád a B kategóriás hirdetésedet a Sofőr állás oldalán, rendkívül fontos, hogy alaposan végig gondolj mindent: feladatokat, elvárásokat, amiket kérsz és amit nyújtani tudsz. Korábban sok hirdető ott vérzett el, hogy nem adott teljes képet a munkáról, hanem inkább titokzatoskodott, így csak jelentkezés után derült ki egy-egy jelentős feltétel, amit mondjuk a jelentkező biztosan nem tud vállalni, és nem is jelentkezett volna, ha tudott volna róla.

Így csak mind a saját, mind az álláskereső sofőr idejét vesztegeted, ha nem játszol nyílt lapokkal. Mutatjuk is, mit ne hagyj ki a hirdetésből!

Mutasd be a cégedet videóval!

Rendkívül bizalomgerjesztő, ha a hirdetésben elhelyezel egy videót, amely a munkakörnyezetet, vagyis a vállalati környezetet mutatja be. Nagy előnyre teszel szert, ha bepillantást engedsz abba, hogy megmutatod az autót, amivel a leendő sofőr dolgozni fog, a telephelyet vagy az épületeiteket, vagy akár a munkavállalókat és a vezetőket is.

Hasonló cikkünk:  Az év végéig még a babavárósok rohamozhatnak az ingatlanpiacon, utána viszont jöhetnek az olcsóbb hitelek

A sok-sok szöveges hirdetés közül garantáltan ki fogsz emelkedni, ráadásul olyan benyomást tehetsz az álláskereső sofőrre, amilyet pár soros leírás sosem fog.

Hasonló cikkünk:  A Booking-ügy miatt törvényt módosítana a Fidesz

Írj meg mindent!

Igen, még akkor is, ha tudod, hogy sok jelentkezőt el fog riasztani. Mert aligha van annál kontraproduktívabb, mint hogy tömegesen jelentkeznek a hirdetésedre az emberek, de a java része visszamondja, és úgy ragadsz meg az emlékezetükben, mint a cég, aki nem mondta el a lényeget.

Ha őszintén leírod, elkerülöd azt, hogy az álláskeresők becsapva érezzék magukat, és közben biztos, hogy ráakadsz olyan emberre, aki viszont azt mondja, neki ez így tökéletesen megfelel.

Ha tehát van bármilyen ódiuma, nehézsége a munkakörnek, azt is oszd meg bátran, hiszen csak úgy lesz reális a hirdetés! Ne hagyd hát ki a jellemző útvonalakat, a munkaidőt, a hazajárás gyakoriságát, a jármű típusát, hogy fix vagy állandóan változó úticélokkal dolgoztok-e, illetve a juttatásokat sem szabad elhallgatni!

Keress mindenhol!

Sokan esnek abba a hibába, hogy csak online vagy csak offline keresnek munkaerőt, miközben a tapasztalatok azt mutatják, hogy akkor lesz leghatékonyabb a keresés, ha mindkét platformot egyszerre használjátok. 

 

Most már talán látod, mire ügyelj, amikor a Sofőr állás hirdetési portáljára próbálod megfogalmazni a hirdetésedet, így már sokkal közelebb vagy ahhoz, hogy megtaláld a számodra tökéletes sofőrt!

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...