fbpx

FRISS HÍREK

Mogyi nagyon fontos tagja a kecskeméti mentőcsapatnak Törökországban

- Advertisement -

Mogyi nagyon fontos tagja a kecskeméti keresőkutató mentőcsapatnak, közösen segítenek a földrengés sújtotta Törökországban, a szír határhoz közel. A hétfői földrengés áldozatainak a száma Törökországban és Szíriában együttesen már meghaladta a 24 ezret a szombat délelőtti adatok szerint, a sérülteké pedig a 80 ezret.

A katasztrófa övezetben több magyar mentőalakulat dolgozik éjjel-nappal. Szerdán délután kezdte meg mentési szolgálatát a Magyar Református Szeretetszolgálat Kutató-Mentőcsoport, tegnapig három életet is sikerült megmenteniük.

A Hírös Rescue Team Speciális Mentő Egyesület szakembereit Mogyi segíti. A belga juhász 2018-ban született Hajdúböszörményben. 4 hónap után került Trencsényi Péterhez, a kecskeméti speciális mentőkhöz. Felmenői között több szolgálati kutya is található, ennek is köszönhető, hogy tanulmányaival gyorsan haladt és halad a mai napig is. Előbb civil kutya iskolába járt, majd ezt követően kezdte meg tanulmányait a kutató mentő iskolában, Jászberényben. Párhuzamosan a honvédségnél is tanult. Mogyi egyébként apuka és 1 éves kölyke, Füge is meg kezdte tanulmányait. Remélik ő is legalább ilyen sikeres mentőkutya lesz, mint apukája – mutatja be Mogyit az Magyar Állatvédelem.

Hasonló cikkünk:  Igen a svédek NATO-csatlakozására, jöhet a négy új Gripen-vadászgép a lízingelt 14 mellé

Kapcsolódó cikkünk

Kecskeméti mentőcsapat segít Törökországban túlélők után kutatni

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...