fbpx
21 C
Kecskemét
2023. május 30., kedd

FRISS HÍREK

Orbán a Fidesz–KDNP frakcióülésén a Nyugatot kritizálta

A sajtó teljes kizárása mellett Balatonfüreden tartja a Fidesz és a KDNP szokásos, félévkezdő kihelyezett frakcióülését. Ezen alkalom miatt lezárták a Hotel Füred épületét, de még a bejárat körül a járdát és a füves területeket is. Fekete és szürke Volkswagen és Mercedes furgonok sokasága érkezett az eseményre.

Tegnap délután kettőkor kezdtek el szivárogni az épülethez a kormánypártok képviselői. A frakcióülést szerdán este Orbán Viktor miniszterelnök nyitotta meg, ahol egyes pontjaiban igen súlyos beszédet mondott, amiben megnevezte az aktuális ellenségeket:

  • Joe Biden amerikai elnököt és az amerikai kormányzatot, a háborúpárti brüsszeli bürokratákat és háborúpárti politikusokat;
  • Soros Györgyöt, „aki már évekkel ezelőtt megírta, hogy a közép-európai országokat kell felhasználni egy proxy háborúra Oroszország ellen, mert a közép-európaiak jobban tűrik a háborúval együtt járó emberáldozatokat, mint a Nyugat”;
  • a Gyurcsány vezette dollárbaloldalt.

Orbán egyáltalán nem hibáztatta Oroszországot a kialakult helyzetért, így a háborúért és annak eszkalálódásáért, sem a gazdasági válsághelyzetért, az energiaárakért és az elszabadult inflációért, sem a szerinte meggyengült európai pozíciókért.

Hasonló cikkünk:  Kolostorszállás nyílt Szolnokon

„Európa az elmúlt egy évben meggyengült, mert a Biden-adminisztráció korlátlanul érvényesíti az érdekeit Brüsszelben az európai érdekek rovására” – kritizálta a Nyugatot a miniszterelnök. A gazdasági nehézségek és az infláció kapcsán arról beszélt: „a bajt Brüsszel szabadította Európára, köztük Magyarországra is”.

Magyarországnak nem kell változtatnia a háborúhoz való magyar hozzáálláson, ami az ő olvasatában azt jelenti, hogy „meg kell védeni a [magyar] békepárti álláspontot a Biden-adminisztrációval és Brüsszellel szemben – tette hozzá Orbán.

Hasonló cikkünk:  Korlátozott kérdések: Ez volt a "szőnyegbombázós" Tóth képviselő "bűne"

Az egyetlen erkölcsileg helyes pozíció a háborúban a Fidesz–KDNP békepárti állásfoglalása, „ezért azonnal tűzszünet kell és béketárgyalások kellenek”, valamint legalább ilyen fontos, hogy „erősíteni kell Magyarország katonai erejét, hiszen a békéhez erő kell.”

via Telex

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...