fbpx

FRISS HÍREK

Orbán a Fidesz–KDNP frakcióülésén a Nyugatot kritizálta

- Advertisement -

A sajtó teljes kizárása mellett Balatonfüreden tartja a Fidesz és a KDNP szokásos, félévkezdő kihelyezett frakcióülését. Ezen alkalom miatt lezárták a Hotel Füred épületét, de még a bejárat körül a járdát és a füves területeket is. Fekete és szürke Volkswagen és Mercedes furgonok sokasága érkezett az eseményre.

Tegnap délután kettőkor kezdtek el szivárogni az épülethez a kormánypártok képviselői. A frakcióülést szerdán este Orbán Viktor miniszterelnök nyitotta meg, ahol egyes pontjaiban igen súlyos beszédet mondott, amiben megnevezte az aktuális ellenségeket:

  • Joe Biden amerikai elnököt és az amerikai kormányzatot, a háborúpárti brüsszeli bürokratákat és háborúpárti politikusokat;
  • Soros Györgyöt, „aki már évekkel ezelőtt megírta, hogy a közép-európai országokat kell felhasználni egy proxy háborúra Oroszország ellen, mert a közép-európaiak jobban tűrik a háborúval együtt járó emberáldozatokat, mint a Nyugat”;
  • a Gyurcsány vezette dollárbaloldalt.

Orbán egyáltalán nem hibáztatta Oroszországot a kialakult helyzetért, így a háborúért és annak eszkalálódásáért, sem a gazdasági válsághelyzetért, az energiaárakért és az elszabadult inflációért, sem a szerinte meggyengült európai pozíciókért.

Hasonló cikkünk:  A rendőrség ingyen helikopterezteti Szijjártó Pétert

„Európa az elmúlt egy évben meggyengült, mert a Biden-adminisztráció korlátlanul érvényesíti az érdekeit Brüsszelben az európai érdekek rovására” – kritizálta a Nyugatot a miniszterelnök. A gazdasági nehézségek és az infláció kapcsán arról beszélt: „a bajt Brüsszel szabadította Európára, köztük Magyarországra is”.

Magyarországnak nem kell változtatnia a háborúhoz való magyar hozzáálláson, ami az ő olvasatában azt jelenti, hogy „meg kell védeni a [magyar] békepárti álláspontot a Biden-adminisztrációval és Brüsszellel szemben – tette hozzá Orbán.

Az egyetlen erkölcsileg helyes pozíció a háborúban a Fidesz–KDNP békepárti állásfoglalása, „ezért azonnal tűzszünet kell és béketárgyalások kellenek”, valamint legalább ilyen fontos, hogy „erősíteni kell Magyarország katonai erejét, hiszen a békéhez erő kell.”

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...