fbpx

FRISS HÍREK

Orbán Viktor szerint büszkék lehetünk az ország teljesítményére

- Advertisement -

Orbán Viktor miniszterelnök parlamenti beszédében kijelentette: “Bele akarnak préselni minket a háborúba.” Majd azzal folytatta, hogy háborús időszakban az ország teljesítményére büszkék lehetünk.

„Magyarország 4000 milliárd forinttal többet költött tavaly, mint 2021-ben. Ezt a pénzt Brüsszel vette ki a magyarok zsebéből a szankciókkal” – hangzott el a miniszterelnök súlyos megállapítása.

Az ATV azt írta, hogy a többször hosszabbított határidőkkel saját bevallásuk szerint 1,4 millió embert megszólító konzultációjára célozva Orbán rátért, hogy „a magyar emberek” nem értenek egyet a brüsszeli szankciós politikával. Ezután pedig pár gazdasági jellegű állítást tett, miszerint több mint húsz éve tavaly volt a legmagasabb tőkebehozatal Magyarországon. A költségvetési hiányt és az államadósságot pedig sikerült csökkenteni 2022-ben, a választási évben.

Orbán beszélt a 13. havi nyugdíjról, családtámogatásokról és arról is, hogy a nőknek 30 éves korukig nem kell SZJA-t fizetni, ha először szülnek gyermeket.

Hasonló cikkünk:  Hamarosan itthon is kínálhatnak a bankok kriptoeszközöket

„Ez a háború nem a felfoghatatlan messzeségben történik, veszteség mindenkinek, rossz az ukránoknak, rossz az oroszoknak, rossz a magyar embereknek, rossz Európának és rossz az egész világnak. Emberek halnak meg százezreivel és a magyar kormány komoly aggodalommal figyeli, hogy Európa araszolva, lépésről lépésre belesodródik a háborúba” – mondta.

Egyenlőségjelet vont a háborús agresszor Putyin és áldozata közé: az európai országok tankokat küldenek, már terítéken vannak a vadászrepülők, és hogyha így folytatódik lesznek olyanok, akik már csapatokat akarnak küldeni Ukrajnába.

„Magyarországnak ki kell maradnia a háborúból, ezért nem szállítunk fegyvereket, és a magyar kormány továbbra is a béke pártján áll” – ismételte a kormány szlogenjét Orbán.

Naponta szenved el Magyarország provokációkat ‒ fogalmazott a miniszterelnök, minden bizonnyal kormánya már-már fokozhatatlan nyugati elszigeteltségére célozva. Majd azt kérte, hogy ezeknek a provokációknak ne üljünk föl és tartsunk ki a békepártiság mellet.

via Propeller

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...