fbpx
20.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

Petőfiről tudjuk, hogy mindenhol is járt, az útját ismeretterjesztő játékon követhetjük

- Advertisement -

A Petőfi Irodalmi Múzeum támogatásával 2023. február 1-jén indult útjára a Katona József Könyvtár és a Kecskemétfilm Kft. közös munkájának eredményeként, a Petőfi nyomában című országos ismeretterjesztő játék a költő születésének 200. évfordulója alkalmából.

A múzeum főigazgatója, Demeter Szilárd kifejtette, a bicentenáriumi évben nem lehet eléggé kampányolni Petőfi Sándor mellett, akinek (több kortársával együtt) nevéhez kötődik a magyar nemzet kulturális identitásának megerősítése. Demeter kiemelte, a magyar mozgókép, mind az animáció olyan minőségi színvonalat garantálnak, mellyel jó eséllyel szólíthatók meg a képernyőfüggő fiatalok is.

Mikulás Ferenc, a Petőfi Emlékbizottság tagja, úgy fogalmazott, Petőfi Sándornak köszönheti, hogy ma azt csinálja, amit, hiszen a költő legismertebb művének elszavalásáért tanácsolták el anno a középiskolából. A Kecskemétfilm Kft. ügyvezetője felidézte, egy Petőfi összes fellapozásakor született meg az ötlet, miszerint egy történelmi Magyarország térkép felhasználásával készülhetne el a játék, bemutatva az egyik legismertebb lírikusunk életét, akinek ismert és kevésbé ismert művei is helyszínhez kötődően datálódtak.

Hasonló cikkünk:  Petőfi unokatestvérének szépunokájának tetszett Rákay Philip filmje

Katona Tibor Tájékoztatási osztályvezető ismertette a játékot. Az a játékos műveltségi szintjétől függően akár 2 óra alatt is teljesíthető, mely a regisztrációnak köszönhetően több részletben is végigjátszható. Az általános iskola felsőbb osztályainak tanulóitól kezdődően bárki részt vehet a nyereményjátékkal egybekötött vetélkedőben, hiszen annak maradéktalan megoldásához nem szükségeltetik tudományos szintű ismeret. Így az akár tantermi keretek közt, mintegy a hagyományos tananyag kiegészítéseként is használható, az értékes nyeremények pedig korosztálytól függetlenül motiválhatják a résztvevőket, hogy minél jobban elmélyedjenek Petőfi életművében. A vetélkedő folyamatosan, Petőfi vándorlásának kronológiájában vagy tetszőleges sorrendben is játszható, mely változatos feladattípusokkal méreti meg a játékosokat, melyet a kíváncsiak egészen 2023. június 30-ig próbálhatnak ki.

A feladatok szakmai, tartalmi hátterét a könyvtár részéről a Helyismereti- és regionális osztály vezetője, Egyediné Gál Erika, valamint Kneipp Virág biztosította, a programozási munkátpedig Bitó Zsuzsa segítette. A Kecskemétfilm Kft. látványvilágát tükröző illusztrációkat Nyúl Zsuzsanna (Petőfi alakja) és Szűcs Emese (térkép, településképek) készítették.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...