fbpx

FRISS HÍREK

Te mennyire ismered önmagadat?

- Advertisement -

Figyeled, hogy tettük fel a kérdést? Nem azt kérdeztük, hogy ismered-e magadat, hanem hogy mennyire. Mi ugyanis abban hiszünk, hogy az önismeret nem olyasmi, amit egyszer csak elérsz, és akkor már ismered is önmagadat. Úgy, ahogy te is, a környezeted is egyfolytában változik, reagál az új ingerekre, és minden egyes nap valami újat csalogathatsz elő a személyiségedből. 

Éppen ezért nagyon fontos, hogy mindig fordíts kellő figyelmet a befelé fordulásra, az önismeretre. Mai cikkünkben ebben próbálunk segíteni neked!

Miért is fontos az önismeret?

Bár mindenkinek nagyon ajánlott a The Bright Academy önismereti tréningje, mégis leginkább azoknak tanácsos részt venni rajta, akik úgy érzik, sikertelenek, elakadtak az életben, és bárhogy is cselekszenek, valahogy nincs meg az eredmény.

Hiszen ahhoz, hogy jól teljesítsünk, hogy boldogok legyünk, feltétlenül a lehető legjobban kell ismerni önmagunkat.

Az önismeretnek hét alappillére van, és ha abból az egyik sántít, akkor az egész építmény hadilábon fog állni, elengedhetetlen tehát, hogy tudd az értékeidet, az erősségeidet, a gyengeségeidet, hogy mit szeretnél elérni, mik a vágyaid.

Ha ezekre nagyjából tudsz felelni, az már egész jó, de minél pontosabb önismerettel rendelkezel, annál jobban fogod érezni magad a világban, akár dolgozóként, akár magánemberként.

Mit tehetsz a pontosabb önismeret érdekében?

Hasonló cikkünk:  Cegléden elfelejtettek elkölteni 650 millió forint pályázati pénzt, 1 milliárd lehet a hanyagság ára

Ahogy azt már fentebb is említettük, az önismeret egy végeláthatatlan folyamat, amelyet életünk végéig csinálnunk kell. Ha veszed a fáradságot, és beiratkozol a The Bright Academy önfejlesztő, önismereti tréningjére, akkor ott egy tapasztalt szakember bevezet téged az önismeret pszichológiájának a világába, és elsajátíthatod, hogyan működik az ember. 

Ha ezt megérted, jóval könnyebb dolgod lesz önmagaddal is. 

Olvass, hogy megismerhesd magad!

Természetesen a könyvek is a segítségedre lehetnek abban, hogy minél jobban megértsd a saját lelki világod, motivációd, ehhez viszont valóban igényes kiadványok kellenek, a ponyvának és a félmegoldásoknak semmi helye nincs itt!

Több Holokauszt túlélő írt könyvet, akik számára az átélt borzalmak hihetetlen önismereti utazást jelentettek, így bátran profitálhatsz Edith Eva Eger, Viktor Frankl vagy akár Fahidi Éva könyvéből is. Sőt, ha igazán mélyre akarsz ásni, megteheted Orvos-Tóth Noémivel, akivel a családi traumák és kötelékek megértése válik könnyebbé.

Kérj segítséget!

Számtalan terhet hordozunk, traumákat, örökölt sorsokat, nem mindig elég az, amit mi saját magunknak tudunk nyújtani, ezért ha úgy érzed, túlnő rajtad a feladat, és nem tudsz egyedül megbirkózni vele, akkor kérj bátran segítséget akár egy pszichológustól, akár egy segítő szakembertől.

Ne feledd, a boldogságod múlik rajta, nem szabad félvállról venni!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...