fbpx
15.3 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Tíznapos ingyenes gyógyfürdő belépőket kapnak az idősek Szerbiában

- Advertisement -

Szerbiában a Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap tíznapos ingyenes gyógyfürdő belépőket ad az idősek, és a rokkant nyugdíjban részesülők számára – mondta Siniša Mali pénzügyminiszter.

Újságíróknak elmondta a szerbiai nyugdíjrendszer 100. évfordulója alkalmából rendezett konferencián, hogy az év végéig bekövetkező jogszabályi változások miatt jövőre több pénzt szánnak a nyugdíjasok ingyenes gyógyfürdői tartózkodására.

„Ezt az összeget több mint egymilliárd dinárra emeljük, így jövőre több mint 25 ezer nyugdíjasnak lesz lehetősége arra, hogy a Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap terhére 10 napot töltsön gyógyfürdőben” – mondta Mali. A jogosultak köre az öregségi, a rokkantsági, vagy családi nyugdíjasok, akik Szerbia területén élnek, és nyugdíjuk nem haladja meg a 37 809 dinárt.

A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap 593,7 millió dinárt különít el a nyugdíjasok ingyenes rehabilitációjára. Az igénylés feltételei az előző évhez képest nem változtak, így ingyenes rehabilitációra jogosult minden olyan felhasználó, akinek nyugdíja nem haladja meg az átlagos összeget, egyéb személyi jövedelemmel nem rendelkezik, és ezzel a jogával az elmúlt három évben nem élt.

Hasonló cikkünk:  Füttyszó és skandálás fogadta Orbánt és Ficót a V4 csúcstalálkozó helyszínén

via Szabad Magyar Szó

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...