fbpx
17.1 C
Kecskemét
2023. szeptember 23., szombat

FRISS HÍREK

A legjobb kecskeméti góllövők az NB 1-ben

2008. és 2014. között az NB 1-ben volt a klub, majd a licenchiány miatt a megyébe sorolták vissza őket. Áttekintettük, hogy ebben a hat évben hogy alakult a gólok sorsa a kecskeméti csapat részéről.

Tomiszlav Szivics vezetésével megnyerte a csapat a másodosztály a 2007-2008-as idényben, így a következő szezont már az NB 1-ben kezdhették meg. Ráadásul, igen jó teljesítményt nyújtottak, hiszen feljutóként egyből az 5. helyen végeztek és mindössze 5 ponttal maradtak el a 3. helyezettől egy mobil sportfogadás oldal adatai szerint. A KTE a negyedik legtöbb gólt szerezte a bajnokságban 55-tel, két támadójuk is 10 gól fölé jutott. Csordás Csaba 14 góllal lett a házi gólkirály, Montvai pedig 11-et vállalt, de Litsingi is lőtt 8-at, Yannick pedig 7-ig jutott.

A következő idényben már nem menetelt annyira jól a csapat, de a bentmaradás bőven meg volt nekik, a 11. helyen végeztek. A góllövés terén továbbra is szép teljesítményt nyújtottak, 50-ig jutottak az évben, ennél csak 4-en szereztek többet a 20Bet információi szerint. Ezúttal fordult a kocka és Montvai végzett az élen 13 találattal, őt követte Csordás 11-el, Litsingi és Yannick ekkor 4-4-ig jutott, Némedi pedig ötöt lőtt.

Hasonló cikkünk:  Az indie zene felfedezése - Rejtett gyöngyszemek és feltörekvő művészek

A 2010-11-es szezonban 12. lett a Kecskemét, de ekkor is 50 fölött lőttek, így ismét működött a támadójátékuk. Tököli Attila 13 gólt szerzett az idényben, Némedi Norbert pedig 8-szor talált a kapuba. Montvai ekkor már Pakson játszott, Csordás pedig Siófokra igazolt.

Hasonló cikkünk:  Egyelőre Kecskemét a rekorder a későn kidobott karácsonyfák versenyében

Ezt követően ismét jó szezonja volt a kecsmemétieknek, újra az 5. helyen futottak be, a házigólkirály pedig Lencse László lett, aki a Videotontól érkezett kölcsönben a szezon elején. A 15 gólig jutó játékos harmadik lett a góllövőlistán csak Coulibaly és Nikolics tudta megelőzni őt.

1 évvel később 7. helyen végeztek az NB 1-ben, a góllövés terén már bőven visszaestek ekkorra. A csapat legtöbb gólos játékosa Francis Litsingi volt, igaz mindössze 6 találat is elég volt ehhez a győzelemhez.

A 13/14-es szezonban sem kellett több a házigólkirályi címhez, akkor Vladan Savic jutott el 6-ig. Az utolsó NB 1-es idényükben pedig Bebetp szerezte a legtöbb gólt 9-el, a szenegáli csatár a Lugano csapatából érkezett még kölcsönbe Kecskemétre.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...