fbpx

FRISS HÍREK

A rendezvények különböző csoportjai

- Advertisement -

A rendezvény egy olyan előre meghatározott célból, adott helyen és időben létrejövő esemény, amit egy egységes és összehangolt szervezés előz meg. Az adott esemény határozza meg, hogy kik számára és mikor zajlik le.

Különféle események

Sokféle összejövetel létezik. Vannak bennük közös dolgok, de vannak, amik kiemelten különböznek egymástól. Egy jó szervező tudja, hogy mikor, milyen eseményt kell szervezni. Ezt a tudást rendezvényszervező szakon könnyűszerrel megszerezhetjük. Egyes eseményeket megkülönböztethetnek akár helyszín, téma vagy biztonsági követelmények szerint is. Rosszabb esetek is előfordulhatnak, például ha a Covidra gondolunk, hozzá kellett szoknunk az online megtartott rendezvényekhez is. 

Kötöttebb típusok

Vannak protokolláris rendezvények, ahol a legfontosabb a protokoll szabályok betartása. Például egy állami rendezvényen, ahol fontos a magatartás, öltözködés és a biztonsági előírások betartása. Az ehhez leginkább hasonló típushoz tartoznak az épületavatások. Ha még élőben nem is, de televízióban vagy filmekben már biztos megfigyelhettük, hogy egy előre megírt rítus szerint zajlik.

Szakmai típusok

A konferenciák akár lehetnek szakmai továbbképzések, előadások és vitaülések is. Itt a legfontosabb a releváns információk átadása, megosztása egy vagy több témában.

Munkahelyi és üzleti típusok

Biztosan hallhattuk már a főnökünktől, főleg, ha multi cégnél dolgozunk, hogy siet a partnertalálkozóra. Ezen az eseményen leginkább a rendező cég fogadja vendégül partnereit, aminek akár üzleti érdek vagy ünnepség lehet az apropója. Ezenkívül vannak termék- vagy szolgáltatásbemutatók, ahol a partnerek mutathatják be újabb terméküket vagy szolgáltatásukat egy kreatívan, nagy körültekintéssel megszervezett eseményen. Továbbá vannak a PR rendezvények, ahol nagy közönség számára mutathatják be az új szolgáltatást vagy terméket.

Hasonló cikkünk:  25 pontban foglalta össze az orvosi kamara, mi a gond az új ügyeletei rendszerrel

Kikapcsolódással kapcsolatos típusok

Bár a csapatépítő tréningeket sorolhatnánk a munkahelyi rendezvényekhez is, viszont itt a kötetlenebb légkörnek köszönhetően a munkatársak jobban megismerhetik egymást. Egy jó csapatépítő tréning is lehet motivációs rendezvény, hiszen ezek az élmények mind motiválják kollégáinkat a munka során is. Viszont ha nagyobb rendezvényre vágyunk, érdemesebb fesztiválokra vagy koncertekre ellátogatni, amikre rosszabb esetben több száz, de döntő többségben több ezer ember is ellátogat. Nyilvános esemény, amit nagy stábok szerveznek és vezényelnek le, hiszen rendkívül tág a feladatlista. Talán a legkötetlenebb rendezvények az esküvők és a magánrendezvények. Különleges helyszínek, extrém dekorációk és programok is szóba jöhetnek, ahol a megrendelő igényei a legfontosabbak.

A virtuális világ

Bár a Covid-helyzet sok mindent elvett, de az emberek összetartozását nem tudta, ezért lettek népszerűek az online rendezvények. Lehet élő online, felvételről lejátszott vagy akár a kettőnek a keveréke, az emberi összetartozását és ünneplését semmi nem törheti meg.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...