fbpx
17.1 C
Kecskemét
2023. szeptember 22., péntek

FRISS HÍREK

A rendezvények különböző csoportjai

A rendezvény egy olyan előre meghatározott célból, adott helyen és időben létrejövő esemény, amit egy egységes és összehangolt szervezés előz meg. Az adott esemény határozza meg, hogy kik számára és mikor zajlik le.

Különféle események

Sokféle összejövetel létezik. Vannak bennük közös dolgok, de vannak, amik kiemelten különböznek egymástól. Egy jó szervező tudja, hogy mikor, milyen eseményt kell szervezni. Ezt a tudást rendezvényszervező szakon könnyűszerrel megszerezhetjük. Egyes eseményeket megkülönböztethetnek akár helyszín, téma vagy biztonsági követelmények szerint is. Rosszabb esetek is előfordulhatnak, például ha a Covidra gondolunk, hozzá kellett szoknunk az online megtartott rendezvényekhez is. 

Kötöttebb típusok

Vannak protokolláris rendezvények, ahol a legfontosabb a protokoll szabályok betartása. Például egy állami rendezvényen, ahol fontos a magatartás, öltözködés és a biztonsági előírások betartása. Az ehhez leginkább hasonló típushoz tartoznak az épületavatások. Ha még élőben nem is, de televízióban vagy filmekben már biztos megfigyelhettük, hogy egy előre megírt rítus szerint zajlik.

Szakmai típusok

A konferenciák akár lehetnek szakmai továbbképzések, előadások és vitaülések is. Itt a legfontosabb a releváns információk átadása, megosztása egy vagy több témában.

Munkahelyi és üzleti típusok

Biztosan hallhattuk már a főnökünktől, főleg, ha multi cégnél dolgozunk, hogy siet a partnertalálkozóra. Ezen az eseményen leginkább a rendező cég fogadja vendégül partnereit, aminek akár üzleti érdek vagy ünnepség lehet az apropója. Ezenkívül vannak termék- vagy szolgáltatásbemutatók, ahol a partnerek mutathatják be újabb terméküket vagy szolgáltatásukat egy kreatívan, nagy körültekintéssel megszervezett eseményen. Továbbá vannak a PR rendezvények, ahol nagy közönség számára mutathatják be az új szolgáltatást vagy terméket.

Hasonló cikkünk:  Egyelőre nincs államosítás a járóbeteg szakellátásban, de ha az államtitkáron múlna, lenne

Kikapcsolódással kapcsolatos típusok

Hasonló cikkünk:  Izsáki út: sok korlátozást feloldanak, de van, ahol továbbra is csak két sáv lesz használható

Bár a csapatépítő tréningeket sorolhatnánk a munkahelyi rendezvényekhez is, viszont itt a kötetlenebb légkörnek köszönhetően a munkatársak jobban megismerhetik egymást. Egy jó csapatépítő tréning is lehet motivációs rendezvény, hiszen ezek az élmények mind motiválják kollégáinkat a munka során is. Viszont ha nagyobb rendezvényre vágyunk, érdemesebb fesztiválokra vagy koncertekre ellátogatni, amikre rosszabb esetben több száz, de döntő többségben több ezer ember is ellátogat. Nyilvános esemény, amit nagy stábok szerveznek és vezényelnek le, hiszen rendkívül tág a feladatlista. Talán a legkötetlenebb rendezvények az esküvők és a magánrendezvények. Különleges helyszínek, extrém dekorációk és programok is szóba jöhetnek, ahol a megrendelő igényei a legfontosabbak.

A virtuális világ

Bár a Covid-helyzet sok mindent elvett, de az emberek összetartozását nem tudta, ezért lettek népszerűek az online rendezvények. Lehet élő online, felvételről lejátszott vagy akár a kettőnek a keveréke, az emberi összetartozását és ünneplését semmi nem törheti meg.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...