fbpx
18 C
Kecskemét
2023. szeptember 26., kedd

FRISS HÍREK

A Repülőkórházban bezár, a Nyíri úton lassan nyit az egynapos sebészet

Információink szerint szerdán végezték az utolsó beavatkozásokat a kecskeméti Repülőkórház egynapos sebészeti osztályán. A Nyíri úton pedig hamarosan nyit a megyei kórház hasonló részlege, jelentős csúszással.

Betegektől úgy értesültünk, hogy szerdán voltak az utolsó operációk a kecskeméti Repülőkórház – hivatalos nevén a Repülőorvosi-, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézet (RAVGYI)  – egynapos sebészeti részlegén. A kórház honlapjának tájékoztatása szerint az osztályon általános sebészeti, kézsebészeti, traumatológiai, fül-orr-gégészeti és szemészeti beavatkozásokat végeztek rövid előjegyzéssel. Úgy tudjuk, a munkatársak egy része a megyei kórházban folytatja pályafutását, mások viszont maradnak a Repülőkórházban, de nyilván ezentúl más osztályon dolgoznak majd.

A RAVGYI egynapos sebészeti osztályának bejárata / fotó: Hraskó István

Megkerestük az MH Egészségügyi Központot – hozzá tartozik a RAVGYI -, hogy érdeklődjünk az egynapos sebészet bezárásának okáról, és hogy megírjuk, milyen eredményekkel, napi esetszámokkal dolgozott az osztály, munkatársaik hol fognak ezután elhelyezkedni. Választ még nem kaptunk.

A megyei kórház egynapos sebészetének új épülete / fotó: Hraskó István

Ugyancsak betegektől hallottuk, hogy a Nyíri úton viszont hamarosan megnyit a megyei kórház új egynapos sebészeti épülete. Több, mint egy éves csúszással, hiszen a kórház honlapján is az olvasható, hogy a projekt “várhatóan 2022 első negyedévében fejeződik be”. De most úgy tűnik, ez tényleg hamarosan megvalósulhat. Az épület kívülről valóban késznek tűnik, egy dolgozótól megtudtuk, most rendezik be (a zöldfelületek rendbetételével azért lesz még kis munka). A kórház megkeresésünkre annyit írt, „az épület berendezése, felszerelése és a működéshez szükséges engedélyek beszerzése folyamatban van, ezektől függően terveik szerint idén áprilisban megtörténhet benne az első beavatkozás”. Noha tájékoztatást kértünk a beruházásról és a részleg működéséről, személyi és infrastrukturális hátteréről, és rákérdeztünk arra is, miben jelent ez előrelépést a betegellátás területén, válaszként mindössze az érkezett, hogy további részleteket csak a működés megkezdésekor nyújtanak. Viszont a nekünk küldött választ gyorsan kiposztolták a Facebook-oldalukra is.

Hasonló cikkünk:  Leomolni testek előtt – LEPEL kiállítás a Nemzetközi Kerámia Stúdióban

A napokban rendezik be / fotó: Hraskó István

A kórház honlapjáról annyi derül még ki, hogy az Állami Egészségügyi Ellátó Központ indította a beruházást, és nettó 2 milliárd forint a fejlesztés értéke, amelyben benne van a gépek és műszerek beszerzése is. A kétszintes, 2890 négyzetméteres egynapos sebészeti ellátást biztosító egység kivitelezője a VER-BAU Kft. volt. A honlap szerint a részleg révén lerövidül a kórházban eltöltött idő, és jelentősen csökken a kórházi fertőzések száma. Kiemelték korábban azt is, hogy az egynapos sebészeti ellátás erősödésével növekszik majd a műtét után 24 órán belül távozott betegek aránya, emellett az egynapos sebészeti beavatkozások számának emelésével költséghatékonyabbá is válik az aktív ellátás.

Hasonló cikkünk:  Startol a Hírös Hét Fesztivál: Milyen a felhozatal?

Az új egynapos sebészet a Nyíri úton / fotó: Hraskó István

Hirdetés

Felkapottak

Limuzin rozsdásodik a Lakos-tanya buszmegállónál, a buckavidék szomszédságában

Ha egyszer mesét írnak egy limuzinról, olyan befejezést kitalálni sem lehetne hozzá, mint amit az élet produkál: egy Lincoln...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...