fbpx

FRISS HÍREK

A svéd kormányfő végre megtudhatta mi a baja velük a magyar kormánynak

- Advertisement -

Három idézet svéd politikusoktól:

2021. március 3.

  • „Az EU feladata marad a magyarországi folyamatok megfékezése, a magyar kormány nyomás alá helyezése és az egyre erősödő ellenzék támogatása.” (a Mérsékelt Párt akkori vezetője, jelenlegi miniszterelnök, Ulf Kristersson)

2021. június 30.

  • „Most már elengedhetetlen, hogy az EU egyértelműen cselekedjen és hogy az új feltételrendszer révén állítsa le a kifizetéseket Magyarország részére.” (Jessika Roswall, a Mérsékelt Párt akkori szóvivője, mostani EU-ügyi miniszter)

2022. május 10.

  • „Magyarország xenofób és nacionalista kormánya továbbra is megsérti a jogállamiság elvét és lemond Ukrajna támogatásáról.” (Johan Pehrson, a Liberális Párt akkori elnöke, jelenlegi munkaügyi miniszter).

Ezekkel a példákkal illusztrálta Orbán Balázs, Orbán Viktor miniszterelnök politikai igazgatója azt, hogy mi a baja a magyar kormánynak a svédekkel, amiért már több mint fél éve blokkolják a NATO-csatlakozásukat.

Hasonló cikkünk:  Füttyszó és skandálás fogadta Orbánt és Ficót a V4 csúcstalálkozó helyszínén

Az idézeteket azért hozta elő Orbán Twitter-bejegyzésben, mert Ulf Kristersson svéd kormányfő azt kérte, mondják már meg, hogy mi a problémájuk a magyar képviselőknek a svédekkel. Úgy tűnik a Hende Csaba vezette fideszes képviselőkből álló delegáció nem tudta Stockholmban elmagyarázni, miért nem ratifikálják Svédország NATO-csatlakozását.

Hogy az idézett mondatoknak mi köze van a NATO-csatlakozáshoz, azt mindenki döntse el maga.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...