fbpx
21 C
Kecskemét
2023. május 30., kedd

FRISS HÍREK

A Vodafone megszerzése után a Yettelbe is bevásárolta magát a magyar állam

„Az ügylet tovább gyarapítja a magyar állam vagyonát és szerepvállalását a stratégiai jelentőséggel bíró telekommunikációs ágazatban, valamint a részvénycserének köszönhetően a hazai telekommunikációs ágazat piacvezető szereplői közül kettőben is kisebbségi részesedésre tesz szert” – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, miután a magyar állam közvetett részesedést szerzett a Yettel Magyarországban. Ígéretük szerint az ügyfeleket nem érinti közvetlenül a tranzakció.

A Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. és a 4iG Nyrt. leányvállalataként működő Antenna Hungária Zrt. kötött részvénycsereügyletet az állam képviseletében. A közleményben leírták:

„A tranzakcióval az állam amellett, hogy tovább diverzifikálja befektetési portfólióját a távközlési szektorban, erőteljesebben és hatékonyabban lesz képes – tulajdonosi oldalról – hozzájárulni az ágazat fejlődéséhez. Mindez további előnyöket biztosít az ügyfelek, a magyar gazdaság teljesítménye, valamint az ország versenyképessége számára.”

A 4iG-csoport két éve még egy közepes méretű, döntően informatikai profilú vállalkozás volt, amely méretes állami hátszéllel alapvetően csak a magyar piacon növekedett. Aztán az állammal közösen elköltött körülbelül 1000 milliárd forintot távközlésre, és összevásárolt egy európai szinten is számottevő távközlési multicéget.

Hasonló cikkünk:  A kormány ragaszkodik a státusztörvény bevezetéséhez
Hasonló cikkünk:  Ha már jobbá nem, akkor olcsóbbá teszik a közösségi közlekedést a vármegye- és országbérlettel

via Telex

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...