fbpx
9.1 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Egy svéd lap szerint a magyar kormány elvárja a tiszteletet ahelyett, hogy kiérdemelné azt

- Advertisement -

Svédországba érkezett hétfőn a NATO csatlakozás kapcsán a fideszes parlamenti delegáció. A látogatás oka: „több tiszteletet szeretnénk látni” – mondta Németh Zsolt, a külügyi bizottság elnöke, aki a TT hírügynökségnek nyilatkozott. A svédek után Finnországba is ellátogat majd a négyfős kormánypárti képviselőcsoport.

A nyilatkozatok szerint a Fidesz-frakció a tavaszi ülésszak legelejére ígérte a kormány által is támogatott finn és svéd NATO-csatlakozás parlamenti jóváhagyását. Azonban a Fidesz februári végi balatonfüredi frakcióülésén „hirtelen kiderült”, hogy a képviselők megosztottak a kérdésben. Magyarországon kívül már csak Törökország nem szavazott eddig a NATO bővítéséről.

Vezércikkében a svéd Aftonbladet azt írja, hogy nem szabad ugyanazt a hibát elkövetni, amit a Törökországgal kapcsolatban elkövettek: a túlzott békülékenység csak bátorította Erdoğan elnököt, hogy még többet követeljen.

Szerintük a magyar kormány elvárja a tiszteletet, akár egy gengszter, ahelyett, hogy kiérdemelné azt.

Hasonló cikkünk:  Március közepétől vízummentesen utazhatunk Kínába

A cikkben bemutatják a Fidesz elmúlt tíz évét, megemlítik a bíróságok, a média és az egyetemek megszállását, a gyűlöletkampányokat, és a konzervatív családpolitikát. Orbán Viktort Vlagyimir Putyin barátjának nevezik, aki a svéd pártok közül csakis a szélsőjobboldali Svéd Demokraták számára szimpatikus.

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...