fbpx

FRISS HÍREK

Elutasították az LMP népszavazási kérdését az akkugyárakról

- Advertisement -

Ungár Péter, az LMP társelnöke jelentette be, hogy elutasította a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a pártja által benyújtott akkugyáras népszavazási kérdést. A kérdés ez lett volna:

„Egyetért-e azzal, hogy akkumulátor gyártásra szolgáló üzemet csak akkor lehessen létesíteni egy településen, ha azt az ott lakó választópolgárok helyi népszavazás útján kifejezett döntésükkel támogatják?”

Ungár megfogalmazása alapján kötelező helyi népszavazást írt volna elő minden olyan településen, ahol „szennyező akkumulátor-gyárat” akar a kormányzat építeni. Egyértelműen látszott a politikus szerint, hogy a kormánypárti- és kormány által delegált NVB-tagok nem tudtak érdemi érveket mondani, így alapvetően pártpolitikai alapon akarja a Fidesz ellehetetleníteni, hogy a magyar emberek véleményt mondjanak. A Fidesz fél attól, hogy megkérdezze az emberek véleményét – fogalmazott.

Mivel Ungár szerint nekik van jogi értelemben is igazuk, megtámadják az NVB döntését, emellett újabb kérdéseket adnak majd be.

Hasonló cikkünk:  Minden, amit az aranyba történő befektetésről tudni érdemes

A leghangosabb tiltakozás jelenleg Debrecenben van a tervezett akkugyár ellen, ahol egyszer már elfogadták az LMP helyi népszavazási kérdését – viszont egyetlen aláírásgyűjtő ívet sem vett fel. Ezt azzal magyarázták, hogy a kormány egyre nyíltabban felvállalta, hogy Magyarországot akkumulátor-nagyhatalommá akarja tenni. – Ezért meggyőződésünk, hogy ez egy országos probléma, amire ha van lehetőség, országosan kell nemet mondani, mert amíg ezt nem tesszük meg, addig egy település lakói sincsenek biztonságban ezektől a hangos, szennyező és elképesztően energiaigényes monstrumoktól – közölték akkor.

A KecsUP megírta, hogy Kecskemétre is terveznének akkumulátor-gyárat a Mercedes-beruházás kiegészítéseként.

via Magyar Hang

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Elstartolt a kecskeméti kampány, mutatjuk, kik jelentették be eddig a polgármesterjelöltjüket

Minden bizonnyal még többen lesznek a kecskeméti polgármesterjelöltek, de nyilvánosan eddig a Fidesz-KDNP, a Mi Hazánk és a Szövetség...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...