fbpx

FRISS HÍREK

Ez az öt leggyakoribb válási ok

- Advertisement -

Sokan azt vallják, hogy minden problémára van megoldás. Ha azonban válásról van szó, van néhány megalapozott és kifejezetten egészséges ok, amikor ez tűnik a „legészszerűbb” lépésnek. De mégis mennyire kell rosszul mennie egy házasságnak ahhoz, hogy egy pár felkeressen egy válóügyvédet?

A házassági tanácsadók rengeteg technikával és perspektívával rendelkeznek, amelyeket rendszeresen használnak, hogy segítsenek egy párnak újra feléleszteni kapcsolatuk egykori varázsát. Mégis vannak helyzetek, amikor nincs visszaút és mindkét fél jobbnak véli külön utakon folytatni. Ilyenkor már nem segít a nyílt kommunikáció, a szexuálterápia, a kamagra és különböző, a szexuális életre pozitívan ható kiegészítők sem.

A válás soha nem egyszerű folyamat, de inkább egy rövidebb ideig tartó jogi macera, mint leélni egy egész életet boldogtalanságban. Az alábbiakban összegyűjtöttük, hogy mi az 5 leggyakoribb válási ok a „Journal of Sex & Marital Therapy” tanulmánya szerint.

1. Intimitás hiánya

Benne van minden, ami a közelséget, összetartozás érzését adja, nemcsak testileg, hanem lelkileg is. Egy jó házasságban ezt igénylik a párok, még akkor is, ha a gyerekek és karrier mellett kevés idő jut a minőségi együttlétekre. Intimitás nélkül nem működhet harmóniában egyetlen házasság sem!

Hasonló cikkünk:  Európai és régiós összevetésben sem remekel a magyar átlagnyugdíj

2. Kommunikációs problémák

A párok válásának második számú oka az egymás elhanyagolása, ami azt jelenti, hogy a házasságot már nem tartják prioritásnak. Amikor az egyik partner úgy dönt, hogy nem vesz részt a kapcsolatban, az kudarcra van ítélve. Fokozatosan kezd kialakulni az elidegenedés, és mindkét partner érezni kezdi a beteljesületlen házasság hatásait.

3. Hűtlenség

A harmadik fő ok a párok válására, ami néha az érintettség hiányából és a másiktól való elidegenedésből fakad. Az árulás mindkét partnert érinti és megváltoztatja. Egyes partnerek a hűtlenség segítségével felhívják magukra a figyelmet, és ez valóban hatásos módszer.

4. Értékrendi különbségek

A kutatók szerint ennek magyarázata roppant egyszerű: a párok nem azt az álmot élik, amit megterveztek a házasság előtt, valami teljesen mást akartak kezdeni az életükkel, még mielőtt oltár elé álltak.

5. Pénzügyi nehézségek

Bár a legtöbb válásnak nem ez a fő mozgatórugója, a pénzproblémák viszont előbb-utóbb stresszt okoznak a kapcsolatban, ami rengeteg vitához vezet. Amikor nehéz higgadtan vagy hatékonyan megoldani a nézeteltéréseket, azok nem oldódnak meg, és teret engednek a neheztelésnek. Ebben az összefüggésben végleg megszűnik a partnerek közötti pozitív kapcsolat és a kölcsönös támogatás érzése.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...