fbpx

FRISS HÍREK

Finta József reakciója: „szándéktalan hiba esetében nincs szükség bocsánatkérésre”

- Advertisement -

Reagált Dr. Finta József kecskeméti plébános a lapunk által is megosztott esetre, mely szerint egyik szentmiséjét az MTVA cenzúrázta. Szerinte valóban technikai hiba történt, hiszen az általa megosztott történet és elmélkedés nem adott okot az áthallásra.

„Mivel legtöbbször nincs időm arra, hogy a különböző Médiák által felvett, illetve leközölt szentmiséimet, prédikációimat vagy egyéb megnyilatkozásaimat utólag minden csatornán meghallgassam, így nem észleltem a hibát az archivált anyagban. Csak az említett napon, a vélt cenzúrázással kapcsolatos vélemény, illetve cikk megjelenése kapcsán jutott ez tudomásomra” – felelte a KecsUP-nak Dr. Finta József.

A kecskeméti plébánost azután kerestük meg, hogy Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő felhívta a közvélemény figyelmét arra, hogy a Kossuth Rádió archívumában fellelhető, a február 19-én vasárnap 10-kor élőben közvetített katolikus miséből 15 percet egyszerűen kivágtak. Mégpedig azért, mert azon Finta elmesélte egy fiatal frissdiplomás tanárnő történetét, majd egy olyan beszédet tartott, mely áthallásos lehetett a regnáló hatalom számára.

Hasonló cikkünk:  Magyar Péter már március 15-re készül

Orbán Viktor érkezik az MTVA Kunigunda utcai épületébe – Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

A plébános lapunknak elmondta, szerinte is valami technikai hiba történhetett, és egyáltalán nem állhatott cenzúrázási szándék a háttérben. Már csak azért sem, mert beszédemnek és az elején szereplő történetnek a részéről biztosan semmiféle politikai felhangja nem volt. „A rengeteg pozitív visszajelzésből, melyeket a rádió által közvetített szentmise után kaptam, mindenképp azt a következtetést tudom levonni, hogy a prédikációt a hallgatók helyesen értették meg és lelki gazdagodásukra szolgált” – közölte, majd kijelentette, meggyőződése, hogy nem akarta senki cenzúrázni a szentmisét és az elmélkedést, mert arra értelmes okot nem lát.

„Éppen ezért nem is tartok számot bocsánatkérésre. Szándéktalan hiba esetében nincs szükség bocsánatkérésre és megbocsátásra. Természetesen ha valaki mégis úgy érzi, hogy valamiben hibázott és ezért – akár tőlem – elnézést kell kérnie, őszinte szívvel írhatom, semmi harag vagy neheztelés nincs bennem.” – fűzte hozzá.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...