fbpx

FRISS HÍREK

Fizetős lesz a parkolás a Dombnál hétfőtől

- Advertisement -

A Benkó Zoltán Szabadidőközpont parkolójában március 20-tól kizárólag várakozási díj ellenében lesz lehetőség parkolni – közölte honlapján a Benkó Zoltán Szabadidőközpont. Hozzátették, a parkolóban a mozgásukban korlátozottakat szállító járművek, valamint az érvényes horgászjeggyel, illetve bérlettel rendelkező látogatók a bejáratnál kiállított igazolás alapján díjmentesen parkolhatnak, ugyanakkor a Kecskeméti Városrendészet által kiállított bérletek nem lesznek érvényesek erre a területre.

A hír kapcsán több számos kérdés felvetődik, így megpróbáltuk elérni a szabadidőközpont fenntartóját, hogy a következőkről érdeklődjünk:

  • mi indokolta, hogy a parkolást fizetőssé tegyék?
  • tervezik-e a horgászokra vonatkozó kedvezményt a sima bérlettel rendelkezőkre, a családokra is kiterjeszteni?
  • nagyjából mekkora bevételt remélnek a parkolás fizetőssé tételétől, s az összeget mire fordítják majd?

Cikkünk megjelenéséig a Hírös Sport Nonprofit Kft.-től választ nem kaptunk, amint kapunk, frissítjük cikkünket.

A téma nagyon úgy tűnik, hogy kényes kérdés a cégnek

Legalábbis a Benkó Zoltán Szabadidőközpont hivatalos Facebook-oldalán közzétett bejegyzésre érkezett reakciók szerint. A hírre sokan felháborodásuknak adtak hangot, az oldal kezelői ezért inkább letiltották a poszt alatti hozzászólási lehetőséget. Ám az emojikat már nem tudták eltüntetni, így azokból kiderül, hogy minden második ember ellenzi a bevezetni kívánt új szabályt.

A parkoló nem rég újult meg

A Hírös Sport Nonprofit Kft. aligha el fog állni a tervétől, hiszen Kecskemét városának 160 millió forintos támogatásával csaknem 1 éve felújított új parkoló plusz forrást hozhat a szabadidőközpontnak. Vegyünk csak egy alapesetet: a parkolóba összesen 101 olyan jármű tud beállni, melynek fizetnie kell a parkolásért, s tegyük fel, hogy ezek közül egyik sem a horgászoké. Ebben az esetben a jelenlegi nyitvatartási időszakban egy átlagos napon 222.200 forint bevételhez jut a szabadidőközpont csak a parkolásból, amiből pedig már könnyedén kiszámolható, hogy egy hónap alatt 6,2 millió forintos bevételre tehet szert. A kérdés már csak az, hogy ezt a pénzt a fenntartó mire költi majd.

Hasonló cikkünk:  Elstartolt a kecskeméti kampány, mutatjuk, kik jelentették be eddig a polgármesterjelöltjüket

Mindenesetre a Benkó Zoltán Szabadidőközpont az utóbbi időben többször szerepelt a helyi híradásokban. A KecsUP is megírta: Kecskemét városa 2019-ben támogatást nyert egy 1,5 kilométeres rekortán futópálya létesítésére a szabadidőközpont területén, ám a beruházás gazdasági okok és a pandémia miatt félbemaradt. Annak ellenére, hogy a városvezetés 40 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester később a döntést azzal indokolta, hogy a futópálya tervezett területén mintegy 70 darab fát kellene kivágni az építési munkák során, majd azt követően a pótlásukról gondoskodni, illetve további közel 30 db fánál gyökérterelést és csonkolást kellene végrehajtani. Ennek a díja pedig meghaladná az eredeti beruházás tervezett költségeit. Az önkormányzat ráadásul felvette a kapcsolatot a város futósport életében fontos szerepet betöltő személyekkel, szervezetekkel, akik a támogató által meghatározott öntöttgumi burkolatot nem tartották a szabadidőközpont miliőjébe illőnek.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...