fbpx

FRISS HÍREK

A márciusi közgyűlésen elfogadhatják a Montessori óvoda alapítását

- Advertisement -

A csütörtöki közgyűlésen tovább vitatja Kecskemét önkormányzata a Szent Miklós utcai óvoda eladását. Dr. Sztachó-Pekáry István előterjesztésében arra kéri a képviselőket, fogadják el kizárólagos pályázóként megjelölt Hu-Mago Kft. érvényes ajánlatát. Ha eladják a műemlék jellegű ingatlant, az Öko-Hámor Nonprofit Kft. fenntartásával Montessori óvoda fog működni az eddig önkormányzati intézmény helyén.

Korábban megírtuk, hogy a városvezetés Csongrádi utcai óvodát felszámolja, a Szent Miklós utcai óvoda épületét pedig eladja. A óvodák alkalmazottait és az érintett szülőket korábban tájékoztatták a tervekről, mint az önkormányzati képviselőket. Február 15-én a szülők csendes demonstrációval tiltakoztak a döntés ellen a Városháza előtt.

A szülők februári 15-ei tiltakozása az óvoda bezárása ellen / Fotó: KecsUP

A februári közgyűlésen döntés született. Felszámolják a Csongrádi utcai óvodát, mivel kevés a gyermek és az épület felújítása nagyon sokba kerül, amire nincs forrás. A dolgozók és a gyerekek a Mátis Kálmán utcai óvodába járhatnak a következő tanévtől. A Szent Miklós utcai óvoda szintén felújításra szoruló, műemlék jellegű épületére pályázatot írtak ki, amelyre a Hu-Mago Kft. kizárólagos pályázóként árajánlatot adott márciusban.

Hasonló cikkünk:  500 érvényes ajánlással polgármesterjelölt lehet Kecskeméten

A Hu-Mago Kft. bruttó 97.800.000 Ft-ért vásárolná meg az ingatlant, vállalva annak felújítását. A Szent Miklós utca 16. szám alatt az Öko-Hámor Környezetvédelmi Nonprofit Kft. Montessori elvek szerint működtetne angol nyelvű magánóvodát.

Dr. Sztachó-Pekáry István alpolgármester az előterjesztésben arra kéri a képviselőket, fogadják el a pályázó árajánlatát a csütörtöki közgyűlésen. A szülők egyelőre nem kaptak pontos tájékoztatást, mennyibe kerül a Központi Montessori Óvoda havi ellátása, és a korábbi személyzetből kik maradnának az új magánintézményben.

A Szent Miklós utcai óvoda épülete / Fotó: KecsUP

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...