fbpx

FRISS HÍREK

Megnyerheti-e a KTE a bajnokságot?

- Advertisement -

Szabó István szerint a Fradi „más kávéház”. Igaza van, de mi összeszedtük néhány pontban, mégis miben bízhatnak a kecskeméti szurkolók. Irreális (?) vágyak és pici remény: a magyar bajnokság történetének talán legnagyobb meglepetése lenne az újonc KTE aranyérme.

Kilenc forduló van hátra az NB I-es bajnokságból, bravúros meneteléssel a KTE a második az FTC után, 6 ponttal megelőzve a harmadik helyezett Puskás Akadémiát. A minap a Nemzeti Sport megkérdezte Szabó Istvánt, a KTE vezetőedzőjét, lát-e arra esélyt, hogy a lila-fehérek utolérjék a botladozó Ferencvárost.

Nem, dehogyis, nem látok rá esélyt. A Fradi nyolc ponttal vezet, más kávéház. Annak kell örülnünk, hogy a rendre stresszes áprilisi, májusi időszak számunkra nyugodtabb lesz.”

Így áll most a bajnokság / forrás: eredmenyek.com

A mester teljesen reálisan értékelt, ahogy a klub vezetői is folyamatosan a földön állva beszéltek a kitűzött célról: eleinte a bentmaradásról, mostanában pedig már az Európai Konferencia Liga selejtezőjét érő hely, azaz a dobogó második-harmadik fokának eléréséről. Ez így helyes, a főszereplőknek csak a soron következő meccsekre szabad koncentrálni, nem révedhetnek el és nem pakolhatnak mázsás súlyokat magukra.

A szurkolók viszont már csak olyanok, hogy néha álmodoznak

Valószínűleg sok KTE-hívőnek eszébe jutott már, milyen szép is lenne valahogy ledolgozni a Fradival szembeni hátrányt… Lássuk be, ennek valóban a minimálisnál is kisebb az esélye. Nem kezdjük el kifejteni, miért, ismertek a két klub lehetőségei, helyzete közötti különbségek. De azért van néhány olyan tényező, amelybe a reménykedő kecskeméti drukkerek kapaszkodhatnak.

Az egyik, hogy az NB I legnehezebben verhető csapata a KTE: az újonc eddig összesen csak kétszer kapott ki, még a Ferencváros is négyszer. Igaz, a Kecskemétnek csak tíz győzelme van a Fradi tizenöt diadalával szemben.

Ugyancsak a KTE szívósságát és küzdeni tudását dicséri, hogy a bajnokságban 7 olyan meccsük is volt, amely a félidőben még ikszre áll, a második félidőben viszont Szabó István csapata kiharcolta a győzelmet. Három esetben pedig vereség nézett ki a szünetben, aztán a végére sikerült döntetlenre menteni.

Szünetek után gyakran feljavul a KTE / forrás: eredmenyek.com

Örömteli, mégha túl nagy bizakodásra okot azért nem adó jeleket találhatnak a KTE szurkolói a góllövőlistát böngészve is. Például: vajon hány olyan labdarúgója van az FTC-nek, aki 5 vagy 5-nél több gólt rúgott? Három: Ryan Mmaee, Adama Traoré és Kristoffer Zachariassen (11, 11 és 6 gól). Na de a Kecskemétnek is van három ilyen játékosa: Katona Bálint, Banó-Szabó Bence és Nagy Krisztián (igaz, ők kicsit kevesebb, 7, 5 és 5 góllal állnak).

Hasonló cikkünk:  Ultramaratont teljesített a nyárlőrinci jegyespár (galériával)

A KTE góllövőlistája / forrás: eredmenyek.com

Ami a legbiztatóbb tendencia a hírös városiakért szorítók számára: a legutóbbi öt meccsen nyújtott formát tekintve a KTE a második legjobb a mezőnyben, 3 győzelemmel és 2 döntetlennel, 11 pontot szerezve. Ezzel szemben a Ferencváros ezen az öt bajnokin csupán 5 pontot gyűjtögetett, 1 győzelem mellett 2 döntetlenre és 2 vereségre futotta a bajnokaspiránstól. Azaz a KTE hátrányát öt forduló alatt 6 ponttal csökkentette. Ha maradna ez a trend és ilyen ütemben olvadna a Fradi előnye, borítékolható lenne a Kecskemét aranyérme… Persze a bajnoki szünetben valószínűleg próbálták rendezni a sorokat az Üllői úton.

A KTE formája több mint remek / forrás: eredmenyek.com

Ugyancsak a Kecskemét malmára hajthatja a vizet, hogy a hátralévő kilenc mérkőzésből ötöt játszanak hazai pályán, és négyet idegenben. A Fradinál fordítva van, kevesebb lesz a hazai meccsük (négy/öt). Megjegyzendő, hogy a KTE a Széktóiban már nagyon régóta veretlen.

A két csapat egymás elleni mérlege is a KTE-t dicséri ebben a bajnokságban: októberben, a kilencedik fordulóban a lila-fehérek hazai pályán 2:0-ra, tulajdonképpen simán verték az FTC-t Nagy Krisztián duplájával, februárban, a huszadik fordulóban pedig a fővárosban bravúros 1:1-et értek el Vágó Leventéék, a hátrányt egy pazar szögletvariáció után Horváth Krisztofer egyenlítette ki. Azaz a hírös városiak egyáltalán nem ijednek meg nagy nevű vetélytársuktól.

Ősszel 2:0-ra nyert a KTE a Széktói Stadionban / forrás: eredmenyek.com

Május 13-án következik a két csapat harmadik összecsapása, ráadásul Kecskeméten. Ha esetleg a bolondos április kicsit megkavarja még ezt a bajnokságot, és tényleg tovább csökken az FTC előnye, még az is előfordulhat, hogy ez lesz a bajnoki döntő. De a rangadó jelzőt minimum kiérdemli, ezt már sikerült elérniük a kecskeméti együttesnek. Amely a bajnokság hátralévő részét a kemény munka mellett örömjátéknak is felfoghatja, hiszen messze az elvárások fölött teljesítettek és szurkolóikat boldoggá tették.

Beszélhetnénk még a lelki tényezőkről, hiszen valószínűleg a KTE-nél sokkal jobb lehet a hangulat, és az öltözői videók alapján úgy tűnik, a csapategység is igazán erős.

És végül bízhatnak a kecskemétiek abban is, hogy a futballban vannak csodák. Angliában a Leicester City bajnoki címét 1:5000-hez adták a 2015-16-os bajnokság előtt, és mégis ők végeztek az Premier League élén. Legyen a KTE a magyar Leicester!

Következik a Mezőkövesd elleni meccs április 2-án, vasárnap, hazai pályán.

A KTE hátralévő meccsei / forrás: eredmenyek.com

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...