fbpx

FRISS HÍREK

Petőfi is besegített a rendőröknek a közúti ellenőrzésbe

- Advertisement -

Petőfi 200 – emlékév nemzeti költőnk, Petőfi Sándor születésének kétszázadik évfordulója alkalmából. Szép kerek szám, így egy sor programot meg lehet rendezni, kiállításokat, felolvasásokat, színházi előadásokat és irodalmi vetélkedőket. De vannak kreatívabb ötletek is, ilyen volt a rendőrök akciója: közúti ellenőrzés Petőfi Sándorral.

Történt mindez Kecskeméten, március havának 14-ik napján, amikor is miután a rendőrök megbizonyosodtak róla, hogy nem veszélyesen száguldozó betyárokat fogtak, a kapualjból előbújó Petőfi-hasonmás „műveltségi igazoltatása” következett.

Első feladatként az autósoknak fel kellett ismerni a bajuszpödrős hasonmást, majd ha ez sikerült, felsoroltattak velük néhány Petőfi verscímet. A legnépszerűbbek ezek voltak: Nemzeti dal, Anyám tyúkja, Szeptember végén.

Aki büszke volt a műveltségére, az el is szavalt pár sort, bár ezen a ponton volt pár verssor keveredés, a címek és rímek is kuszálódtak, de azért a legtöbben megbirkóztak a feladattal. Aki átment az „ellenőrzésen”, kapott kitűzőt, és pár jótanácsot a modern Petőfitől: szerezzék be a költő verseskötetét, és kössék be magukat az autóban.

Hasonló cikkünk:  Új út oldaná meg, hogy a homokbánya teherautó-forgalma elkerülje a katonatelepi utcákat

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...